Ţara noastră este în centrul atenţiei în scenariile europene de adopţie a agriculturii ecologice

V.G.
Miscellanea / 17 octombrie 2022

Ţara noastră este în centrul atenţiei în scenariile europene de adopţie a agriculturii ecologice

La începutul lunii octombrie a.c., a fost lansat la Budapesta, Ungaria, proiectul european de cercetare "OrganicTargets 4EU" în cadrul programului Horizon Europe, domeniul atenuării efectelor negative ale schimbărilor climatice, proiect ce are ca obiectiv general elaborarea de scenarii şi posibile acţiuni şi iniţiative privind aportul pozitiv al agriculturii organice la efortul global de rezolvare a crizei schimbărilor climatice şi atingere a obiectivelor europene de extindere a suprafeţelor certificate organic, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Universitatea Spiru Haret participă în acest proiect în calitate de partener, prin centrul său antreprenorial USH Pro Business, împreună cu alte 18 universităţi, institute de cercetare, centre CDI din Suedia, Belgia, Italia, Franţa, Danemarca, Ungaria, Germania, Portugalia, Austria, Elveţia şi Grecia. Proiectul este coordonat de IFOAM.EU cu un rol important asumat de FIBL Elveţia şi alţi parteneri europeni cu rol esenţial în mişcarea organică.

În cadrul evenimentului de lansare al proiectului au fost discutate aspecte privind: constrângeri şi factori favorabili pentru dezvoltarea sectorului organic; previzionarea şi analiza de scenarii; impactul socio-economic pe partea de producţie, impactul socio-economic asupra pieţei; schimb de cunoştinţe şi consolidare a capacităţilor; coordonarea şi creşterea investiţiilor în cercetare şi inovare.

"Suntem onoraţi să participăm în acest proiect într-o echipa de elită internaţională şi să putem contribui la o mai bună înţelegere şi acţiune practică de promovare a sectorului organic. Implicarea noastră în mişcarea organică este consistentă şi persistentă în ani. Prin asociaţia Inter-Bio, prin dezvoltarea standardului naţional original SR 13595 de agro-ecologie, crearea şi susţinerea singurului consorţiu naţional de clustere specializate în domeniul agriculturii organice avem contribuţii importante la afirmarea agriculturii organice în România. Proiectul prevede dezvoltarea de comunităţi de practică pentru extinderea agriculturii ecologice, exact ceea ce facem prin clustere şi standarde" a declarat Costin Lianu, prorector Universitatea Spiru Haret şi coordonatorul proiectului din partea română.

Proiectul OrganicTargets 4EU are numeroase sinergii cu alt proiecte ale universităţii, în special cu proiectul Agroecology-Transect, legate de afirmarea agroecologiei.

"Este extrem de benefic faptul că suntem în ambele proiecte pentru că vom putea să definim şi să orientăm mai clar sinergiile dintre agro-ecologie şi mişcarea celor din sectorul organic" a adăugat Costin Lianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb