Primăvara vine cu multe ocazii de ieşit la aer liber, inclusiv în scop cultural. De azi până pe 6 martie 2022, Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul de primăvară, eveniment de promovare a meşteşugurilor tradiţionale şi a gastronomiei româneşti, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. O altă veste bună: intrarea este liberă. Potrivit organizatorilor există suficiente argumente pentru a face deplasarea la faţa locului: "Cu doar câteva zile înainte de ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, meşteri şi artizani talentaţi vor fi prezenţi în curtea muzeului cu obiecte meşteşugite din care puteţi alege, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii, covoare olteneşti, ceramică de Corund, cojoace şi genţi din piele naturală, obiecte din lemn pentru gospodărie, decoraţiuni din lavandă şi ceramică pictată cu motive populare, icoane, bijuterii din argint sau din porţelan, tablouri, jucării croşetate. Din gastronomia tradiţională se vor putea degusta şi târgui, pe alese, brânzeturi proaspete din lapte de capră, şvaiţer din Vatra Dornei, plăcinte domneşti cu fructe şi cu brânză, ciocolată şi prăjituri de casă dupa reţetele bunicelor, miere şi sucuri de cătină, vin şi palincă, turtă dulce, murături şi dulceţuri, fructe păstrate cu grijă peste iarnă în cămări. Nu vor lipsi nici mucenicii însiropaţi cu miere şi pudraţi din belşug cu miez de nucă, pentru sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului".
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice. Duminica, 6 martie, se lasă sec de brânză înaintea Postului Mare al Paştilor, aşa că este ocazia potrivită pentru degustarea unor mâncăruri gustoase: borş de peşte, ardei umpluţi, saramură de crap cu mămăliguţă, păstrăv şi pastramă la grătar.