Târgu Mureş nu a putut să se înscrie în Programul "Rabla Local" din cauza neimplementării colectării selective a deşeurilor

T.B.
Miscellanea / 7 august 2023

Târgu Mureş nu a putut să se înscrie în Programul "Rabla Local" din cauza neimplementării colectării selective a deşeurilor

Municipiul Târgu Mureş nu s-a putut înscrie în Programul Rabla Local 2023, finanţat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului de Mediu din cauza neachitării penalităţilor pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea selectivă a deşeurilor, conform agerpres.ro.

"Deşi Municipiul Târgu Mureş a făcut toate demersurile necesare în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 864 din 30 martie 2023, fondurile alocate de Minister la sesiunea de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale deschisă în 21 aprilie 2023 au fost deja epuizate. Pentru a fi declarat eligibil Municipiul trebuia să aibă achitate toate obligaţiile restante, inclusiv taxa pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea în mod selectiv a deşeurilor", a precizat cancelaria primarului din Târgu Mureş, la solicitarea AGERPRES.

Potrivit municipalităţii, în bugetul local a fost prevăzută suma de 300.000 lei pentru casarea autovehiculelor uzate, ceea ce ar însemna 500 de maşini vechi.

"Este un program multianual desfăşurat de Ministerul Mediului, fondurile se vor suplimenta, iar noi vom aplica imediat ce noua transă de fonduri alocate va fi disponibilă. Programul 'Rabla local' iniţiat de către Primăria Târgu Mureş anul trecut a fost unul de succes. În anul 2022 au fost depuse 232 solicitări, iar 211 dosare au fost aprobate", se mai adaugă în precizarea transmisă de cancelaria primarului Soos Zoltan.

În judeţul Mureş, 17 primării s-au înscris în Programul "Rabla Local" - Reghin, Râciu, Gurghiu, Vătava, Solovăstru, Ibăneşti, Aţintiş, Apold, Sângeorgiu de Mureş, Cuci, Stânceni, Cucerdea, Iernut, Lunca Bradului, Valea Largă, Luduş, Hodac - care vor primi în total peste 2,5 milioane de lei de la Administraţia Fondului de Mediu, pentru casarea a peste o mie de maşini vechi.

Cea mai mare sumă alocată în judeţul Mureş prin acest program este pentru municipiul Reghin, în valoare de 600.000 de lei, pentru casarea a 250 de maşini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb