Tăriceanu este, deocamdată, singurul candidat la preşedinţia PNL

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2005

Theodor Stolojan (foto) se păstrează pentru o eventuală candidatură la şefia partidului rezultat din fuziunea PNL - PD, susţin surse din Alianţă

Actualul consilier prezidenţial nu intenţionează să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului pe care l-a condus pînă în octombrie

Apropierea Congresului Extraordinar al PNL agită spiritele în formaţiunea condusă, pe perioadă determinată, de Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult decît alegerea viitorului preşedinte al partidului, liberalii vor ca acest congres să aducă şi anumite clarificări în ceea ce priveşte identitatea partidului. Deocamdată, Călin Popescu Tăriceanu este unicul candidat la şefia partidului. Valeriu Stoica, fostul lider al PNL, a anunţat că încă nu s-a decis dacă se înscrie în cursa pentru preşedinţia formaţiunii, această hotărîre urmînd să fie luată cu puţin timp înaintea congresului. Valeriu Stoica a lansat în urmă cu o săptămînă un proiect politic prin care propune realizarea fuziunii dintre PNL şi PD pe baza unei platforme liberal-populare. De asemenea, fostul preşedinte al liberalilor consideră că formaţiunea politică rezultată în urma fuziunii dintre cele două partide ar trebui să adere la Partidul Popular European (PPE).

Valeriu Stoica ne-a declarat ieri că încă mai aşteaptă ca proiectul lansat de domnia-sa să fie însuşit de un candidat la preşedinţia PNL: "Dacă acest proiect va fi susţinut de un alt candidat, atunci eu voi scăpa de grija de a candida la conducerea PNL. Deocamdată, observ că sînt foarte mulţi lideri care se declară în favoarea proiectului şi că nu există nici o opoziţie la ceea ce am propus eu". Valeriu Stoica a mai precizat pentru ziarul "Bursa" că nu a declarat niciodată că îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la congresul din martie, informaţie care a apărut în presa de luni: "Eu nu am declarat aşa ceva pentru că nu am decis aşa ceva. Nu exclud această posibilitate, dar nu este hotărît nimic".

Surse din PNL susţin faptul că o candidatură a lui Theodor Stolojan la funcţia de preşedinte al partidului este, în acest moment, nepotrivită şi ar fi neconformă cu comportamentul său politic. Sursele citate susţin că Stolojan nu are intenţia de a reveni acum la conducerea partidului. Aceleaşi surse mai spun se vehiculează ideea ca fostul lider liberal să fie reactivat politic după ce PNL şi PD vor fuziona. Atunci, actualul consilier prezidenţial ar putea intra în cursa pentru şefia viitoarei formaţiuni politice. Contactat telefonic de ziarul "Bursa", prin intermediul consilierului său personal, Theodor Stolojan a refuzat să facă declaraţii privind apropiatul Congres Extraordinar al PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb