TĂRICEANU: "Nu cred că Dacian Cioloş are ce să mai caute în fruntea Guvernului după alegeri"

Mathias Klein
Politică / 6 noiembrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Actualizare 10:29 Preşedintele Senatului: "Nu cred că se impunea demisia Guvernului Ponta, nefiind o criză politică"

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, aseară, că, în opinia sa, nu se impunea demisia Guvernului Ponta, nefiind o criză politică, şi că va veni vremea în care "adevărurile în legătură cu acele momente vor ieşi la suprafaţă".

"Sigur că a fost un moment de emoţie puternică (după Colectiv, n.r.) şi, după părerea mea, nu exista o justificare politică, nu eram într-o criză politică care să ne impună demisia guvernului. Victor Ponta a luat acea decizie pentru că (...) avea şi anumite informaţii care l-au făcut să fie extrem de preocupat, să fie, aş spune, îngrijorat de riscul unei anumite, practic unei revolte de proporţii, unui fel de război civil, şi a preferat să îşi dea demisia (...). Cred că va veni momentul în care lucrurile vor ieşi la suprafaţă. Adevărurile în legătură cu acele momente vor ieşi la suprafaţă pentru că, de asemeni, cred că au existat, hai să spunem, factori adiţionali care au amplificat situaţia de emoţie şi de tensiune ca urmare a accidentului de la Colectiv şi care au împins lucrurile, au forţat lucrurile în această direcţie, a demisiei lui Victor Ponta", a susţinut Tăriceanu, într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres. Acesta nu a menţionat însă care ar fi respectivii "factori adiţionali".

Întrebat ce s-a schimbat într-un an de zile, respectiv în perioada de la demisia Guvernului Ponta, Tăriceanu a susţinut că s-a făcut "un regres democratic" important.

Preşedintele Senatului a explicat: "În primul rând s-a schimbat o situaţie politică determinată de un guvern care funcţiona legitim, pe baza votului cetăţenilor, şi a fost înlocuit prin dorinţa manifestă a preşedintelui cu un guvern personal, guvernul de tehnocrat, un guvern care este ilegitim, din punctul meu de vedere, aşa cum am mai spus. (...) Guvernul trebuie să fie expresia unei majorităţi din Parlament care, la rândul ei, este rezultatul voinţei populare, a cetăţenilor. Acest guvern nu reprezintă pe nimeni şi nimic. Nu mai vorbesc de restul performanţei, care este una calificată scurt printr-un singur cuvânt: incompetenţă. Deci, astea sunt lucrurile esenţiale care s-au schimbat".

Tăriceanu a mai susţinut că ţara noastră a cunoscut "un regres democratic important, care este foarte grav", deoarece creează un precedent şi a catalogat drept "incompetentă" echipa de miniştri din jurul premierului Cioloş.

(S.A.)

-----------

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat aseară, într-o emisiune televizată, că nu crede că Dacian Cioloş are ce să mai caute în fruntea Guvernului după alegerile din decembrie.

"Asta numai în cazul în care acceptăm cu toţii că, de fapt, trăim într-o butaforie numită democraţie şi în care votul nu mai are nicio relevanţă şi punem atunci pe cine îi place Preşedintelui. Că-l cheamă Dacian Cioloş sau Gigel mai ştiu eu cum, nu are nicio importanţă. Nu. Eu nu cred că o astfel de formulă, chiar cu artificiul ăsta pe care l-a făcut PNL-ul pentru a-şi salva imaginea şi pielea la alegeri, de a-l propune prim-ministru, nu cred că Dacian Cioloş are ce să caute ca prim-ministru", a precizat Călin Popescu-Tăriceanu, la Antena 3, întrebat fiind de moderatorul emisiunii dacă îl vede pe Dacian Cioloş ca prim-ministru şi după 11 decembrie, relatează Agerpres. Tăriceanu a mai spus că şeful statului va trebui până la urmă să respecte votul popular.

Întrebat dacă îi va mai solicita în perioada următoare lui Klaus Iohannis "să clarifice dacă va respecta rezultatul votului", Tăriceanu a afirmat că şeful statului va trebui, până la urmă, să răspundă la acest lucru.

Tăriceanu a afirmat: "Această întrebare cred că nu este numai întrebarea mea, este întrebarea tuturor românilor care îşi doresc ca votul lor să nu fie desconsiderat. Până la urmă, într-un fel sau altul, că o va spune direct sau indirect, Iohannis va trebui să răspundă la această întrebare, mai exact modul în care va face desemnarea premierului. Preşedintele, acum, sigur că am văzut, este agent electoral pentru PNL şi încearcă, probabil, prin declaraţiile pe care le face (...) să îndepărteze anumiţi alegători de la vot, de la urnă. (...). Ei bine, eu continuu să cred că românii sunt suficienţi de inteligenţi şi conştienţi de puterea pe care o au, care este votul, şi vor veni să-şi exercite acest drept fundamental pentru a face alegerea pe care ei o consideră necesară. Preşedintele, conform Constituţiei, este obligat să ţină cont de votul popular. Nu poate trece peste acest lucru".

Copreşedintele ALDE a susţinut că, în momentul de faţă, "românii sunt absolut sătui de această brambureală care se numeşte guvernul tehnocrat", pe care l-a acuzat de incompetenţă. Tăriceanu a adăugat că românii nu-şi pot permite ca ţara să fie condusă "de miniştri cu caş la gură".

Tăriceanu a opinat: "Nu cred că putem să ne permitem ca România să fie condusă de miniştri care încă mai au caş la gură. Românii nu vor să continue această situaţie care a fost marcată de zece ani de dispute politice sterile şi acum de o incompetenţă cum nu s-a mai văzut, care este caracteristică acestui guvern. Eu cred că oamenii îşi doresc să vadă un guvern care să aibă competenţă, să aibă onestitate, să aibă pricepere, experienţă şi o anumită soliditate care este dată, evident, de ceea ce înseamnă performanţa fiecăruia".

Acesta a făcut referire la ministrul Sănătăţii, fiind întrebat care membri ai Guvernului s-ar încadra în categoria celor "cu caş la gură".

Preşedintele Senatului a precizat: "Oameni care nu au făcut până acum decât să-şi termine studiile. Avem un ministru la Sănătate, care singura competenţă pe zona sănătăţii este că venea cu o geantă cu medicamente de la Viena. Mi se pare cam puţin. Sigur, ca gest de generozitate îl pot aprecia. Dar de aici până a ajunge ministru mai e un pas mare pe care, cred că, Dacian Cioloş s-a grăbit să i-l ofere".

Tăriceanu a mai susţinut că numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii a fost o greşeală.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nici premier nu trebuia sa fie!!!!!

    Tariceanu se pregateste de o a 6-a casatorie..........succes....A sta da persoana cu etica si moralitate.

    Nici tu ..d-le Tariceanu nu ai ce cauta ..in parlament. 

    Tariceanu a reusit sa prapadeasca banii din privatizarea bcr de parca nici nu au existat! cel mai bun prim ministru din istoria romaniei!

    este unul din marii ticalosi ai Romaniei., unul dintre primii care au facut ca Romania si romanii sa fie in situatia mizerabila de acum. Si cu toate acestea este in fruntea Romaniei!

    Romani, decit sa-l mai votati pe nemernicul asta mai bine votati un nimeni. Este posibil ca votul asta sa va ofere o sansa de mai bine. Cu mizerabilul asta n-aveti nici o sansa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb