Tehnologiile operate de compania Klarwin au cuantificat peste 20 milioane de metri cubi de gaze de depozit

R.S.
Miscellanea / 22 aprilie

Tehnologiile operate de compania Klarwin au cuantificat peste 20 milioane de metri cubi de gaze de depozit

Tehnologiile furnizate, instalate şi operate de compania Klarwin, la depozitele de deşeuri din România, au cuantificat, în ultimii 20 de ani, peste 20 milioane de metri cubi de gaze de depozit eliminate prin ardere, la o temperatură de 1.100 grade Celsius. Doar în ultimul an, instalaţiile companiei au înregistrat volume de 7 milioane m3 de gaze colectate şi arse, cu un impact pozitiv asupra mediului echivalând cu cel al peste 900.000 de copaci, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, gazul de depozit, un amestec complex de 527 de compuşi chimici, este produsul descompunerii, în lipsa oxigenului, a deşeurilor organice, precum resturile de alimente şi materiale biodegradabile. În urma acestui proces natural, sunt generate cantităţi mari de metan, un gaz cu puternic efect de seră, a cărui eliberare în atmosferă este considerată de specialişti una dintre principalele cauze ale încălzirii globale, cu o capacitate semnificativ mare decât dioxidul de carbon în a capta căldura. Potrivit unui raport ONU, reducerea emisiilor de metan reprezintă cea mai rapidă şi eficientă metodă de a încetini schimbările climatice, iar o diminuare cu 45% a volumelor ar limita creşterea temperaturii globale la doar 1,5 grade Celsius, până în 2030. Acelaşi raport arată că depozitele de deşeuri se numără printre primele trei surse generatoare de metan în atmosferă.

"Tehnologia de ultimă generaţie pe care o utilizăm ne ajută să ştim exact, în orice moment, care este impactul pe care îl are implicarea noastră în activitatea depozitelor de deşeuri. Aşa am reuşit, în ultimii ani, să stabilim în România modele de bune practici europene, în ceea ce priveşte gestionarea gazelor sau a levigatului, şi să dezvoltăm aplicaţii care să protejeze atât mediul, cât şi comunităţile, de efectele poluării aerului, apei sau solului. Faptul că astăzi putem raporta aceste volume este important, nu doar ca un rezultat al performanţei noastre ci, mai ales, ca un semn al faptului că există, în ţară, tot mai mulţi operatori ai depozitelor care îşi înţeleg şi îşi asumă responsabilitatea", a declarat Lucian Pavel, manager al Departamentului Aplicaţii Protecţia Mediului din cadrul Klarwin, se arată în comunicat.

Captarea şi arderea gazelor de depozit reprezintă însă nu doar o soluţie pentru reducerea impactului negativ pe termen lung, ci are şi un efect imediat, asupra populaţiei. Aceste emisii sunt principalele responsabile pentru disconfortul olfactiv resimţit în apropierea gropilor de gunoi, amplasate la marginea localităţilor, în multe cazuri, foarte aproape de zone locuite, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb