"Telekom" intenţionează să se extindă în România

Teodora Trandafir
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 12 iulie 2005

Furnizorul maghiar de servicii de telefonie fixă "Telekom", parte a concernului de telecomunicaţii "Magyar Telekom", intenţionează să-şi extindă operaţiunile în Balcani, încercînd astfel să compenseze pierderile înregistrate în ultima perioadă, informează cotidianul german "Die Welt", notînd că ţările vizate sînt România, Bulgaria şi Serbia. În ultimii cinci ani, compania a investit 790 de milioane de euro pentru cumpărarea unor centre de telefonie din Muntenegru şi Macedonia.

Potrivit spuselor directorului "Telekom", Elek Straub, în Ungaria nu mai există posibilităţi de creştere a pieţei de profil. În opinia sa, intrarea pe piaţa balcanică nu prezintă riscuri mari şi deschide oportunităţi demne de luat în seamă. În prezent, 88% din populaţia Ungariei deţine un telefon mobil, ceea ce a determinat o scădere drastică a popularităţii telefoniei fixe: de la 54% în 2001, la 46% în acest an. Experţii susţin că în ţări precum România şi Serbia piaţa telefoniei fixe este încă stabilă, situaţie care se va menţine.

Anul trecut, "Magyar Telekom" a înregistrat o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro, mai puţin de jumătate faţă de suma record realizată în 2001.

În ţara noastră, monopolul "RomTelecom" pe piaţa telefoniei fixe a încetat la sfîrşitul anului 2003, odată cu lansarea mai multor servicii de telefonie în patru oraşe: Bucureşti, Cluj, Galaţi şi Brăila. Un număr de 145 de companii private au obţinut dreptul de a furniza servicii de telefonie. Dintre aces-tea, 141 intrau în domeniul serviciilor de telefonie fixă, 107 pe segmentul convorbirilor locale, 117 pe convorbiri interurbane şi 131 pentru convorbiri internaţionale. Anul trecut, la sfîrşitul lunii iunie 2004, se înregistrau 49 de operatori activi pe piaţă, în privinţa serviciilor alternative de telefonie fixă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb