TEMERI LEGATE DE OFERTĂ Preţul oţelului creşte la Bursa din China

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iulie 2017

Preţul oţelului creşte la Bursa din China

Preţul futures al oţelului a crescut ieri, pentru a treia zi la rând, pe piaţa din China, pe fondul temerilor legate de o posibilă restrângere a livrărilor în condiţiile în care autorităţile de la Beijing au trimis echipe de inspecţie la unităţile de procesare din ţară.

Potrivit Xinhua News, guvernul a trimis 18 echipe care efectuează inspecţii la uzinele ce realizează produse de oţel de calitate inferioară.

În acest context, preţul barelor de oţel a crescut cu 0,8% la Shanghai Futures Exchange, la 3.588 yuani (530,95 dolari) tona, după ce, în cursul dimineţii, a atins un nivel de 3.639 yuani tona.

Pe piaţa spot, cotaţia barelor de oţel a câştigat 0,3%, ajungând la 3.928,21 yuani tona marţi, conform Mysteel.

În prima jumătate a anului curent, China a închis capacităţi de producţie a oţelului de calitate inferioară care puteau ajunge la aproximativ 120 de milioane de tone anual. Cea mai mare parte din această producţie era destinată industriei construcţiilor.

China, cel mai mare producător mondial de oţel, a redus producţia de bare de oţel de calitate inferioară, în încercarea de a diminua oferta excesivă şi de a contribui la combaterea poluării.

"Oferta de oţel este limitată, în prezent, din cauza inspecţiilor, iar noile capacităţi de producţie nu au fost lansate, ceea ce dă un impuls preţurilor de pe piaţa de profil", a declarat, conform Reuters, Xu Bo, analist la Haitong Futures.

În opinia specialiştilor, capacitatea totală de producţie a oţelului este, în China, de circa 1,2 miliarde de tone, cu un surplus anual de până la 400 de milioane de tone.

La finele lunii, Beijing-ul are în plan să publice noi norme care privesc poluarea generată de industria siderurgică, ceea ce ar putea duce la închiderea unui număr mai mare de uzine din domeniu.

Amintim că, pentru a-i ajuta pe producătorii de oţel din UE, Bruxellesul a adoptat până acum, peste 40 de măsuri anti-dumping care vizează în principal China. Ultima măsură în acest sens a fost adoptată în luna iunie, când blocul comunitar a introdus o taxă de 39,5% pentru importurile de produse din oţel laminate la cald provenite din China, ceea ce a determinat un răspuns vehement din partea Beijingului.

Oţelul este a doua mare industrie din lume, după cea de petrol şi gaze, iar atenţia UE s-a modificat recent după ce s-a dovedit că barierele ridicate în calea importurilor ieftine din China au avut un impact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb