TEODOROVICI, DESPRE MANDATUL SĂU DE PREŞEDINTE AL ECOFIN: "Nu am renunţat niciodată la valorile mele"

I.M.A.
Politică / 14 iunie 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a ministerului, că nu a renunţat niciodată la valorile sale de-a lungul mandatului său ca preşedinte al ECOFIN şi că "a luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei", scrie Agerpres.

Teodorovici a predat vineri omologului său finlandez, Mika Lintila, simbolul Preşedinţiei Consiliului UE în domeniul economic şi financiar.

"Mika, permite-mi să-ţi înmânez simbolul Preşedinţiei Ecofin: clopoţelul - care acum trece la Finlanda. Sperăm că realizările din primele şase luni ale trioului nostru pentru care am muncit din greu şi cu entuziasm vor fi baza progresului în activitatea noastră din următoarele şase luni. De-a lungul mandatului meu ca preşedinte al ECOFIN, nu am renunţat niciodată la valorile mele şi am luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei. Am fost plăcut surprins să aflu că Jean Sibelius, faimosul compozitor finlandez, obişnuia să spună: 'Nu acordaţi atenţie criticilor, niciunui critic nu i s-a ridicat vreodată o statuie!' Îmi cer scuze dacă uneori v-am adus prea insistent la cunoştinţă probleme care sunt semnificative, însă specifice celei de-a doua jumătăţi estice a inimii noastre europene. Sunt convins că Preşedinţia finlandeză va fi una reuşită. Vă urez succes în cele şase luni şi doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin!", a precizat şeful de la Finanţe, în postarea de pe pagina de socializare, conform Agerpres.

Eugen Teodorovici, prezidează vineri ultima reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) pe perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE, ce se desfăşoară la Luxemburg.

Pe agenda ultimei reuniuni din mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE figurează teme precum Uniunea Bancară, Semestrul European, Pactul de Stabilitate şi Creştere, comunicarea Comisiei Europene "O planetă curată pentru toţi", planul de acţiune privind creditele neperformante (NPL), reuniunea G20 de la Fukuoka, din Japonia, cooperarea consolidată privind taxa pe tranzacţiile financiare (FTT), informează Agerpres.

Tot vineri, ministrul Teodorovici prezidează şi reuniunea anuală a guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce valori ai tu, mai mizerie umana? Discoteca furacios!

    1. Cum poti sa arunci cu noroi in oameni fara sa ii cunosti? Va asigur ca are valori de aparat. Dansul a fost director pentru Fondul de Coeziune, apoi a fost secretar de stat pentru instrumentele structurale.

      Sa cunosti un asemenea munte de intelepciune si abnegatie reprezinta o mare onoare. Bravo!

      Glumesc, desigur.

      Ha ha ha! 

    Valorile principale:1) hot la drumu mare; 2) lingau cu experieta. 3) Playboy de doi Bani. 4)luat diploma de licenta cu lucrare de Diploma cumparata!! Desigur calitati una si una!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb