Terenurile din Pipera, "mina de aur" a Impact Developer&Contractor

SIMONA ŞERBĂNESCU
Ziarul BURSA #Companii / 19 iulie 2013

Terenurile din Pipera, "mina de aur" a Impact Developer&Contractor

Gheorghe Iaciu pregăteşte o ofertă de preluare a acţiunilor IMP

Potenţialul companiei Impact Developer&Contractor (simbol IMP) este foarte ridicat pe termen mediu, deşi piaţa imobiliară este momentan în criză, consideră omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Domnia sa pregăteşte o ofertă de preluare a acţiunilor IMP, după ce, săptămâna aceasta, a ajuns să deţină 38,05% din capitalul social al companiei.

Domnul Iaciu ne-a spus: "În doi ani, compania va fi bine poziţionată pe piaţa imobiliarelor din România. Proiectul < Greenfield Residence >, care aparţine Impact, va creşte prin corelarea cererii cu oferta de apartamente. În prezent, ritmul de vânzare este slab, cheia viitorului fiind adaptarea la cerinţele clienţilor. În prezent, Greenfield Residence include circa 680 locuinţe, însă există planuri de dezvoltare".

Domnul Gheorghe Iaciu a mai afirmat că principalul avantaj al Impact Developer&Contractor este listarea companiei la bursă, facilitând atragerea de capital în vederea investiţiilor de dezvoltare. Domnia sa ne-a declarat că nu neglijează, însă, nici terenurile situate în nordul Capitalei, mai precis în zona Pipera: "Suprafaţa mare de aproximativ 49 hectare permite dezvoltarea de apartamente sub forma unui proiect concentrat, care poate căpăta o vizibilitate foarte mare în piaţa imobiliară din ţara noastră". Conform spuselor domnului Iaciu, cei aproape 500.000 mp în Pipera sunt cei mai valoroşi, restul terenurilor din patrimoniul Impact Developer&Contractor trebuind să fie vândute.

Ofertă de preluare

Gheorghe Iaciu a cumpărat, marţi, 10 milioane unităţi din acţiunile IMP, ajungând să deţină 38,05% din titlurile IMP, peste pragul de 33%. Potrivit legii pieţei de capital, o persoană care, urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societăţi comerciale este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare şi având ca obiect toate deţinerile acestora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 2 luni de la momentul atingerii respectivei deţineri, potrivit legii 297/2004 privind piaţa de capital.

Gheorghe Iaciu a mai cumpărat, la finele lunii trecute, 6,6 milioane unităţi, adică 3,3% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar de la fonduri de pensii administrate de ING, ajungând să deţină, la momentul respectiv, 32,71% din titlurile IMP. Anterior acestui transfer, Iaciu deţinea 29,37% din Impact. Patronul Doraly a cumpărat mai mult de o treime din pachetul de 8,1% din acţiunile Impact vândut de trei fonduri de pensii administrate de ING, pachet pe care fondurile au încasat 2,3 milioane lei.

Iaciu a intrat în acţionariatul societăţii în martie, prin achiziţia a 23,22% din acţiunile IMP, pentru 6,4 milioane lei.

Şi Adrian Andrici a cumpărat 3,1% titlurile vândute de fondurile ING, pentru care a plătit 892.000 de lei, ajungând la o participaţie de 13,8%. Adrian Andrici deţinea 10,69% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar, înaintea transferului de joi.

Tot la finele lunii trecute, Lucian Claudiu Mateescu, director general al Impact, a preluat un pachet reprezentând 1% din capitalul social al companiei, pentru 290.000 de lei.

Toţi cei trei acţionari au cumpărat titlurile Impact prin intermediul firmei de brokeraj Swiss Capital.

Cele trei fonduri de pensii administrate de ING au vândut pachetul de acţiuni IMP, după ce au redus preţul la 0,1451 lei/titlu. La prima încercare de vânzare, fondurile au cerut 0,155 lei/titlu, însă nu au găsit cumpărători pentru întregul pachet şi au fost nevoiţi să amâne transferul.

Hotărârea de vânzare a acţiunilor a venit după trecerea datei de înregistrare pentru o AGA, în care s-a decis reducerea capitalului social de la 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei.

Pierdere de 5,4 milioane de lei, în primul trimestru

În primul trimestru al acestui an, Impact a înregistrat o pierdere de 5,4 milioane lei, cu 26,1% mai mare decât cea din intervalul similar din 2012, după ce, anul trecut, Impact a raportat pierderi de 75,5 milioane lei. Veniturile companiei au fost de 5,5 milioane lei, după primele trei luni ale acestui an, duble faţă cele din perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile au fost de 11 milioane lei, cu 55% peste cele din 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb