Tesla retrage 123.000 de automobile pentru rezolvarea unei probleme la servodirecţie

M.D.
Miscellanea / 30 martie 2018

Tesla retrage 123.000 de automobile pentru rezolvarea unei probleme la servodirecţie

Tesla retrage, la nivel mondial, aproximativ 123.000 de automobile Model S fabricate până în aprilie 2016, pentru înlocuirea unor şuruburi ale servodirecţiei, într-un moment în care acţiunile companiei au înregistrat cea mai slabă evoluţie lunară după decembrie 2010, transmite Bloomberg.

Compania a explicat că declanşează această retragere voluntară deoarece, a observat "corodarea excesivă a şuruburilor, chiar dacă doar în regiunile cu vreme deosebit de rece, în special acolo unde sunt utilizate frecvent săruri de calciu şi de magneziu pentru drumuri", potrivit unui email trimis clienţilor.

Problema, care potrivit companiei nu a provocat accidente sau răniri, a fost observată doar la automobilul Model S, nu şi la SUV-ul Model X sau la automobiul Model 3.

"Tesla intenţionează să înlocuiască, la nivel mondial, şuruburile folosite la servodirecţia primelor automobile Model S, indiferent de climă, pentru a lua în considerare posibilitatea că vehiculele ar putea fi folosite ulterior într-un mediu intens coroziv", a explicat în email producătorul de vehicule electrice.

Acţiunile Tesla au avut probleme în această lună, analiştii şi investitorii punând sub semnul întrebării capacitatea companiei de a produce în serie noul sedan Model 3.

Problemele apărute în procesul de fabricaţie a bateriilor şi la fabrica de asamblare a Model 3 au subminat activitatea Tesla, limitând rentabilitatea investiţiei şi provocând îngrijorări că Tesla ar putea avea nevoie să atragă din nou fonduri.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 22% în martie, la bursa din New York, înregistrând cel mai amplu declin lunar de la listarea companiei. Joi, titlurile Tesla au crescut cu 3,2% şi au închis la 266,13 dolari pe unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb