TESTE DE STRES EBA: Mai multe bănci europene au mari probleme de capital

Internaţional / 31 iulie 2016

Autoritatea Bancară Europeană (Sursă foto: Facebook)

Autoritatea Bancară Europeană (Sursă foto: Facebook)

Actualizare 14:00 Băncile Irlandeze, rezultate slabe la testele de stres

Allied Irish Banks (AIB) şi Banca Irlandei s-au poziţionat printre cele mai slabe instituţii financiare în urma testelor de stres la nivel european. Cu toate acestea reprezentanţii băncilor au declarat că au suficient capital, informează presa locală.

Într-o declaraţie reprezentanţii AIB au precizat că banca a fost "bine capitalizată" şi că testele europene s-au bazat pe bilanţul anului 2015. Pentru prima jumătate a anului 2016 s-a înregistrat un profit de 1 miliard de euro.

(G.F.)

--------

Monte dei Paschi di Siena, performanţe slabe în urma testelor de stres europene

A treia cea mai mare bancă din Italia şi cea mai veche bancă din lume, Monte dei Paschi di Siena, a înregistrat rezultate slabe în urma testelor de stres ale Autorităţii Bancare Europene (EBA), potrivit presei locale, citate de Xinhua.

În conformitate cu rezultatul testului EBA, Monte dei Paschi di Siena, a fost descoperită ca fiind cea mai vulnerabilă din Europa, în condiţiile unor scenarii adverse, însă celelalte patru bănci italiene au arătat o performanţă bună, au subliniat reprezentanţii băncii centrale din Italia.

EBA a publicat rezultatele testului de stres vineri seară, eşantionul fiind format din 51 de bănci din Uniunea Europeană.

Autoritatea a subliniat că obiectivul testului de stres este de a oferi autorităţilor de supraveghere, băncilor şi altor participanţi de pe piaţă, un cadru analitic comun pentru a compara în mod consecvent şi pentru a evalua rezistenţa băncilor mari din UE la evoluţiile economice negative.

Pe lista EBA cuprinzând instituţiile cu risc pentru industria financiară a UE, din cauza semnelor de întrebare cu privire la capitalul CET1 se mai numără: Raiffeisen Landesbanken Austria (capital CET1 de 6,12%), Banco Popular Spania (7,01%), UniCredit Italia (7,12%), Barclays Marea Britanie (7,30%), Allied Irish Banks Irlanda (7,39%), Commerzbank Germania (7,42%), Bank of Ireland (7,69%), Deutsche Bank Germania (7,8%), Societe Generale Franţa (8,03%), RBS (8,08%). În cazul, Erste Group Austria, nivelul CET1 este de 8,19%, iar al Banco Santander Spania - de 8,69%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb