THOUGHTWORKS: "Ţara noastră a devenit un exportator major de software"

V.G.
Companii / 10 octombrie 2022

Şerban Ţîr, Managing Director Thoughtworks România

Şerban Ţîr, Managing Director Thoughtworks România

România a devenit un exportator major de software şi se va alinia tendinţelor globale de trecere către green tech, potrivit reprezentanţilor Thoughtworks România (NASDAQ: TWKS), arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

"Tot mai multe companii caută soluţii şi iau în calcul strategii prin care se angajează să fie neutre sau negative din punct de vedere al emisiilor de carbon, pe măsură ce guvernele şi alte organizaţii din industrie lucrează la nivel global pentru a soluţiona urgent criza emisiilor de carbon. Companiile din România nu fac excepţie, mai ales că am devenit un mare exportator de software şi ne dorim să ne aliniem tendinţelor globale", declară Şerban Ţîr, Managing Director Thoughtworks România.

Industria IT din România se bucură de una dintre cele mai rapide creşteri din Europa Centrală şi de Est. Începând cu 2020, piaţa locală IT&C a fost estimată la 6,4 miliarde de dolari. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), exporturile IT reprezintă 85% din această valoare (5,5 miliarde dolari). Aproape jumătate din veniturile totale (2,9 miliarde de dolari) provin de la companii mari cu peste 250 de angajaţi, urmate de companiile mici (sub 50 de angajaţi) care contribuie cu 2,2 miliarde de dolari şi companiile mijlocii (50-249 de angajaţi) care aduc 1,3 miliarde de dolari.

Astăzi, România este una dintre ţările lider din regiune în ceea ce priveşte ITO, SSC şi BPO. Marile companii globale au deschis centre în România pentru cercetare şi dezvoltare, servicii de afaceri, logistică, dezvoltare software la comandă etc.

Deci, având o prezenţă internaţională masivă pe piaţa locală, este firesc ca piaţa IT din România să se alinieze mişcării green tech.

Tehnologia este într-un proces constant de dezvoltare, iar aplicaţiile moderne sunt aproape întotdeauna implementate în cloud. Creşterea exponenţială a serviciilor bazate pe cloud a dus la extinderea rapidă a centrelor de date consumatoare de energie. Astăzi, centrele de date consumă aproximativ 1% din energia electrică globală, iar estimările arată că, până în 2025, ar putea consuma până la 1/5 din totalul sursei de energie al planetei, potrivit datelor Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

Sustenabilitatea şi responsabilitatea sunt valorile intrinseci ale companiei încă de la înfiinţare, prin urmare Thoughtworks are în portofoliu toate instrumentele necesare pentru trecerea către green tech.

Potrivit sursei citate, cum unul dintre obiectivele principale ale Thoughtworks este sprijinirea afacerilor în tranziţia către green tech, compania a co-fondat, împreună cu alţi jucători importanţi din industria tehnologiei, organizaţia non-guvernamentală Green Software Foundation, a cărei misiune este de a crea un ecosistem de încredere bazat pe oameni, standarde, instrumente şi cele mai bune practici pentru a dezvolta tehnologie şi software durabil.

În plus, Thoughtworks are în portofoliul său soluţii de tip open source Cloud Carbon Footprint, care oferă companiilor instrumente de măsurare a efectelor utilizării infrastructurii lor de tip cloud. Astfel, sustenabilitatea este încorporată în strategia cloud pentru a reduce semnificativ impactul asupra mediului, dar în acelaşi timp şi pentru a reduce costurile pentru organizaţii.

"Sustenabilitatea şi tehnologia informaţiei converg pentru a răspunde nevoilor organizaţionale şi de afaceri emergente. Thoughtworks înţelege acest aspect al industriei şi îl face parte din cultura noastră de excelenţă în tehnologie. Făcând acest lucru, ne îmbunătăţim value proposition-ul pentru clienţi şi parteneri şi în mod responsabil ducem la îndeplinire rolul nostru în una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre", spune Daniel Fratte, Software Engineer and Green Tech Advocate, Thoughtworks Europe.

Trecerea către green tech la nivel global va aduce schimbări pozitive majore mediului înconjurător, şi în acelaşi timp, va contribui la creşterea afacerilor şi organizaţiilor. Cele mai active ţări în tranziţia către green tech şi în care Thoughtworks este prezentă sunt Finlanda, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Germania.

Potrivit datelor Reportlinker, piaţa globală a centrelor de date green va creşte, cel mai probabil, la peste 58 miliarde dolari în 2022, o majorare de peste 19% faţă de anul trecut, când a înregistrat o valoarea de 48,63 miliarde de dolari. Estimările indică pentru anul 2026 un avans major al pieţei globale, care este de aşteptat să ajungă la o valoare totală de 120,26 miliarde de dolari, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb