TIMIŞOARA Grupul Iulius va investi 220 milioane euro într-un proiect imobiliar multifuncţional

Alexandru Costea
Companii #Imobiliare / 16 iulie 2015

Grupul Iulius va investi 220 milioane euro într-un proiect imobiliar multifuncţional

Compania Iulius Management Center va investi în Timişoara peste 220 milioane de euro într-un proiect multifuncţional de regenerare urbană, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Sursa citată arată: "Creat după conceptul «lifestyle center», Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iaşi".

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România, arată grupul Iulius.

"Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul ţării, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 55.000 mp, o adevărată oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti", notează reprezentanţii companiei.

Openville va avea peste 100 de magazine, restaurante, cafenele, multiplex cu 15 săli de cinema şi loc de joacă.

Openville va include şi patru săli pentru evenimente speciale, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane, care vor găzdui congrese, seminarii, conferinţe de business, întâlniri corporate şi petreceri private.

Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească locuri libere.

Lucrările de construcţie vor începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Grupul de companii Iulius deţine o reţea naţională de retail, care cuprinde patru shopping mall-uri sub brandul Iulius (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 mp de birouri clasa A, iar alţi 15.000 mp se află în construcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb