TIMOn: Dezvoltatorii de locuinţe relansează proiecte "îngheţate" de criză

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 9 martie 2015

Grupul israelian Gindi Group revine în România prin construcţia unui proiect de 324 de locuinţe în zona Mihai Bravu, în parteneriat cu firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon, fostul şef al companiei GTC România.

Proiectul GViTown este un complex rezidenţial situat în zona Mihai Bravu, Şoseaua Vântului. Complexul dezvoltat de Gindi Group, doar unul dintre proiectele care sunt scoase de la naftalină de către dezvoltatori la Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn, este format din 324 apartamente, realizate în 4 faze. Prima fază va cuprinde 81 apartamente - studio-uri şi apartamente cu 2 camere şi suprafeţe începând de la 50 metri pătraţi. Proiectul urmează să fie finalizat în primăvara anului 2016.

"Primele planuri ale Gindi Group în România au fost anunţate în anul 2009, când piaţa începuse deja să scârţâie, iar câştigurile estimate de dezvoltatori nu mai erau în linie cu planurile iniţiale. Gindi Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel a decis până la urmă să îngheţe planurile de investiţii şi să le relanseze într-un moment în care condiţiile de pe piaţă se îmbunătăţesc. Tendinţele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii să înceapă să ia în considerare revenirea şi reluarea investiţiilor în România", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

În ultimul an un număr din ce în ce mai mare de investitori care anunţau proiecte rezidenţiale înainte de criză, blocate din cauza căderii pieţei, au început să reia dezvoltările, dar după o ajustare dramatică a planurilor iniţiale atât ca suprafeţe, număr de locuinţe, dar şi ca preţ.

"Spre comparaţie, Gindi Group voia să vândă în 2009 o locuinţă în proiectul din Mihai Bravu cu 85.000 de euro, iar acum preţurile încep de la 50.999 de euro. Piaţa s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor să continue să existe pe această piaţă s-au adaptat la noile condiţii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat şi construit locuinţe fără nicio legătură cu realitatea, iar aceştia sunt, fără excepţie, în faliment", a adăugat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMON.

Potrivit domniei sale, dezvoltatorii de locuinţe cu intenţii de investiţii în România înainte de declanşarea crizei financiare, revin pe piaţa locală la ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn, care va avea loc între 16 şi 19 aprilie, în Piaţa Constituţiei.

Stabilizarea pieţei rezidenţiale din România din ultimii doi ani, cu tendinţe de creştere în anumite zone şi pentru anumite proprietăţi , începe să atragă aceşti investitori, cu planuri ambiţioase înainte de criză.

Aceştia au ales ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn , cel mai important eveniment de profil din România, pentru a-şi face publice noile planuri de investiţii.

"Faptul că doi jucători importanţi din piaţa imobiliară internaţională şi locală au ales tIMOn pentru a-şi relansa planurile de investiţii pentru România, arată importanţa evenimentului pe care îl organizăm de 8 ani. tIMOn a devenit un reper al pieţei, mulţi dezvoltatori folosind această platformă pentru a-şi promova într-un mod profesionist şi eficient proiectele", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. @Vlasceanu: ce inseamna dezvoltare fara sa tina cont de realitate sau de fapt la fel ati facut si voi si acuma aratati cu degetul. Mi-e scirba de fatarnici ca asta, un porcanesc clasic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb