TONI GREBLĂ, PREFECTUL CAPITALEI: "Specialiştii au spus că înălţimea Pasajului Unirii a rămas neschimbată după lucrările de reabilitare"

M.C.
Miscellanea / 23 decembrie 2022

"Specialiştii au spus că înălţimea Pasajului Unirii a rămas neschimbată după lucrările de reabilitare"

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat, astăzi, că a convocat experţii încă după primul accident produs în Pasajul Unirii, după ce acesta a fost deschis după reabilitare, iar concluzia a fost că înălţimea nu a fost modificată, informează Agerpres.

"După primul incident, (...) am convocat acolo pe toţi cei care au lucrat la acest pasaj, plus un expert independent. Toţi au opinat că înălţimea pasajului a rămas neschimbată ca urmare a lucărilor de reabilitare, că aceste bariere de presemnalizare sunt la înălţimea recomandată de proiectant şi sunt la înălţimea pe care au avut-o acestea înainte. (...) (Specialiştii) au spus că nu s-a modificat înălţimea pasajului. Pasajul este reabilitat corespunzător, conform planurilor iniţiale. Ce s-a mai modificat... Deasupra acestor autocare, foarte mulţi constructori îşi adaugă instalaţii de aer condiţionat. Probabil aceasta să fie cauza şi, dincolo de această cauză, este o oarecare neglijenţă, nefiind foarte atenţi la indicatoare", a spus prefectul, pentru B1Tv.

Toni Greblă a declarat că pe site-ul Primăriei Sectorului 4 se află un raport de expertiză care confirmă datele tehnice. El a menţionat că autobuzele STB trec zilnic prin Pasajul Unirii.

"Aşa cum a fost proiectat iniţial, după reabilitare, Pasajul Unirii tot astfel funcţionează şi în continuare. După fiecare din cele patru incidente produse la Pasajul Unirii au fost făcute expertize, au venit proiectanţii, dirigintele de şantier, constructorul. Toţi au opinat că presemnalizarea este făcută corespunzător, că pe acest sens de mers, dincolo de acea bară care a căzut peste autocar, mai este la 40 - 50 de metri în spate o presemnalizare care este una mult mai lejeră, care scoate un zgomot puternic care atenţionează şoferul în legătură cu faptul că are gabaritul depăşit în ceea ce priveşte înălţimea. Dar se pare că fie a ocolit acea instalaţie de presemnalizare, fie a ingnorat-o", a menţionat Toni Greblă.

El a subliniat că ancheta va stabili cauza accidentului.

"Se încearcă extragerea autocarului, după care va fi curăţată zona şi redată circulaţiei. Ancheta penală îşi urmează cursul ei, iar în spitale pacienţii care au fost transportaţi acolo sunt evaluaţi, li se va stabili starea de sănătate şi cei care trebuie să beneficieze de tratament în continuare. Restul pasagerilor - aproximativ 22 de persoane - au fost transportate la hotelul la care aveau rezervarea făcută pentru sejurul pe care voiau să îl petreacă în Bucureşti, hotel care este în apropierea locului accidentului. Când s-a întâmplat accidentul mergeau la hotel şi mai aveau câteva sute de metri până acolo", a explicat prefectul.

O persoană a murit şi o alta este grav rănită în urma accidentului. "S-au înregistrat 21 de răniţi, unul este în stare gravă, şi un deces", a precizat Ministerul Sănătăţii. Autocarul, în care se aflau 47 de pasageri, a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb