Top 10 articole din BURSA în 2024: Cele mai importante subiecte care au captat atenţia cititorilor

MAKE
Media-Advertising / 2 - 4 ianuarie

Grafica de Make

Grafica de Make

MAKE

Cele mai citite articole din BURSA, în 2024, nu s-au suprapus mereu peste evenimentele majore ale anului, existând cazuri în care importanţa articolelor şi-a dobândit recunoaşterea publicului cu mare întârziere.

De la fenomene globale fără precedent la controverse politice şi economice, cititorii BURSA au găsit în paginile noastre informaţii de actualitate şi analize profunde.

Evenimente majore din România

- Aderarea la Spaţiul Schengen:

- În prima parte a anului, România a aderat parţial la Spaţiul Schengen, permiţând călătoriile fără controale la frontieră pe calea aerului şi pe mare.

- Austria a menţinut veto-ul pentru călătoriile terestre, dar în finalul anului România a devenit membru deplin Schengen, realizând un obiectiv major de politică externă.

- Alegeri multiple:

- Au avut loc alegeri locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, transformând semnificativ scena politică internă.

- Rezultatele au reflectat schimbări majore în relaţiile externe şi în direcţia de dezvoltare a ţării.

- Fluctuatia costului creditelor bancare:

- Reducerea costurilor pentru anumite categorii de credite a oferit oportunităţi sporite de împrumuturi în 2024, având un impact pozitiv asupra economiei în anumite sectoare, deşi majorarea IRCC a limitat accesul la finanţare pentru o parte dintre consumatori.

Evenimente globale semnificative:

- Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: După ce a supravieţuit unui atentat în timpul campaniei electorale, Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite, revenind la conducerea ţării.

- Prăbuşirea regimului lui Bashar al-Assad: Liderul sirian Bashar al-Assad a fost înlăturat de la putere, marcând o schimbare dramatică în Orientul Mijlociu.

- Dezastre naturale fără precedent: Anul 2024 a fost cel mai cald an înregistrat, cu numeroase calamităţi naturale la scară largă, evidenţiind impactul schimbărilor climatice.

Iată o retrospectivă a celor mai citite articole ale anului, in BURSA.

1. Călin Georgescu ne-a vârât în New Age. Biserica Ortodoxă Română nu are anticorpi să apere creştinismul - 29 noiembrie

Articolul analizează influenţele New Age în discursul şi practicile lui Călin şi Cristela Georgescu, subliniind confuzia creată între credinţa ortodoxă şi filosofia sincretică promovată de aceştia, şi critică pasivitatea Bisericii Ortodoxe Române în faţa acestui fenomen, care riscă să slăbească identitatea religioasă a credincioşilor.

2. China a anunţat un pachet financiar de 1,4 trilioane de dolari pentru a aborda datoria "ascunsă" a guvernelor locale - 9 noiembrie

China a anunţat un pachet financiar masiv de 1,4 trilioane de dolari pe cinci ani pentru a reduce datoria "ascunsă" a guvernelor locale şi a stabiliza economia, semnalând măsuri suplimentare de sprijin economic în viitor.

3. Poliţiştii IPJ Ilfov i-au întocmit Dianei Şoşoacă dosar penal după ce a participat la comemorarea lui Corneliu Zelea Codreanu - 1 decembrie

Poliţia din Ilfov i-a întocmit Dianei Şoşoacă dosar penal pentru participarea la un eveniment de comemorare a liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, investigând posibila încălcare a legislaţiei care interzice promovarea cultului persoanelor asociate cu crime împotriva umanităţii.

4. Lockheed Martin nu mai are locuri de parcare pentru avioanele F-35 refuzate de Pentagon - 24 mai

O analiză strategică despre dificultăţile unuia dintre cei mai mari producători de echipamente de apărare, subliniind provocările Pentagonului în relaţia cu contractorii săi; Lockheed Martin se confruntă cu lipsa spaţiului pentru parcarea avioanelor F-35 refuzate de Pentagon din cauza întârzierilor în livrări şi a problemelor de producţie şi modernizare, evidenţiate într-un raport al Biroului Responsabilităţii Guvernamentale din SUA.

5. Occidentul vinde Ucraina fără ruşine şi remuşcare, aşa cum va vinde pe oricine - 23 octombrie

Acest material provocator a abordat relaţiile geopolitice complicate dintre Occident şi Ucraina, ridicând întrebări despre interesele şi moralitatea puterilor globale; articolul analizează vulnerabilităţile Occidentului în sprijinirea Ucrainei şi concluzionează că susţinerea redusă, presiunile economice şi incapacitatea de a livra resurse militare semnificative duc la iminenţa unui compromis nefavorabil Kievului, consolidând percepţia Moscovei asupra slăbiciunii Vestului.

6. Germania şi Europa au nevoie de secole pentru refacerea capacităţii de apărare - 28 octombrie

Un raport al Kiel Institute for the World Economy subliniază că, în ritmul actual al producţiei militare, Germania şi Europa ar putea avea nevoie de zeci de ani sau chiar de secole pentru a-şi reface capacităţile de apărare, în timp ce Rusia îşi sporeşte rapid producţia de armament şi acumulează un avantaj semnificativ.

7.Trump şi Bitcoin: o alianţă ce promite noi recorduri pentru criptomonedă - 11 noiembrie

Victoria lui Donald Trump şi promisiunile acestuia de susţinere a industriei cripto au propulsat Bitcoin la un nou record de 80.000 de dolari, în timp ce analiştii estimează că politica favorabilă şi reducerea dobânzilor de către Rezerva Federală ar putea stimula creşteri suplimentare în lunile următoare.

8.Presa germană susţine: "Conductele Nord Stream au fost sabotate de un grup de scafandri de origine ucraineană" - 19 august

Investigaţiile germane arată că explozia gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 ar fi fost cauzată de un grup de scafandri ucraineni, iar mandatul internaţional de arestare emis pentru un suspect a evidenţiat posibile complicităţi şi lacune în cooperarea cu autorităţile poloneze.

9. Trei candidaţi suveranişti astăzi şi Călin Georgescu mâine şi poimâine - 5, 6 şi 7 martie:

Serialul a fost publicat la începutul lunii martie, cu noua luni inainte de alegeri, când nimeni nu îl băga în seamă pe Călin Georgescu, dar articolele au căpătat greutate şi mare audienţă după sprintul lui surprinzător în primul tur al prezidenţialelor. Cu această ocazie, BURSA a dovedit că audienţa unor articole nu este corelată cu importanţa lor şi că publicul poate reacţiona la ele mult mai târziu, când "îi pică fisa".

- Episodul 1 - Articolul explorează profilurile celor trei candidaţi suveranişti, Diana Şoşoacă, George Simion şi Florin Călinescu, subliniind stilurile lor controversate şi strategiile politice diferite, marcate de vulgaritate, populism şi gesturi teatrale, în contextul unei naţiuni exasperate de actuala clasă politică.

- Episodul 2 - Călin Georgescu, prezentat ca un "cărturar" suveranist şi fost funcţionar ONU, contrastează prin decenţă şi limbaj civilizat cu grotescul mediului TikTok în care activează, însă promisiunile şi ideile sale politice sunt adesea percepute ca răzleţe şi incoerente.

- Episodul 3 - Călin Georgescu este portretizat ca un personaj controversat, cu afirmaţii şi idei grandioase, dar adesea inconsistente, ce oscilează între suveranism, teorii conspiraţioniste şi o fascinaţie pentru simboluri istorice şi geopolitice, fără a reuşi să ofere soluţii concrete sau credibile pentru problemele actuale ale României.

10. "Poporul român bea şampanie prin reprezentanţii săi" - 5 ianuarie

Interviul cu MAKE evidenţiază dimensiunile haosului şi ale corupţiei din procesul de privatizare în masă din România, în care "rotula pieţei de capital" a fost distrusă, iar poporul român a fost privat de drepturile sale economice prin strategii politice şi economice lipsite de transparenţă. În această poveste complexă, MAKE subliniază cum reprezentanţii politici şi economici au exploatat sistematic lipsa de educaţie financiară şi de implicare a cetăţenilor, concentrând avuţia naţională în mâini puternice, în timp ce majoritatea populaţiei a rămas deposedată de beneficiile promise.

Subiectele specifice ziarului BURSA - piaţa de capital şi cea bancară - nu apar în Top 10 BURSA, deoarece ele au un public fidel, încadrat în nişa financiar-bancară, care este mult mai restrânsă decât audienţa generală a ziarului şi a site-ului.

Articolele din BURSA din 2024 au acoperit subiecte relevante şi diverse, reflectând complexitatea unui an marcat de transformări profunde pe scena globală şi naţională.

În 2025, vom continua să aducem în atenţia cititorilor cele mai importante ştiri, studii, monografii şi analize.

Anul acesta va fi crucial pentru mass-media tradiţională, care sângerează sub agresiunea reţelelor de socializare: succesul politic al lui Călin Georgescu, promovat electoral exclusiv prin TikTok şi alte reţele de socializare, a arătat ineficienţa propagandistică a media tradiţionale şi utilitatea scăzută a acestor cheltuieli.

Presa tradiţională, percepută acum drept un instrument de manipulare în slujba "sistemului", va trebui să dovedească publicului că îl serveşte.

Va reuşi, oare, să-şi descopere această funcţie?

BURSA o face dintotdeauna.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Interesant clasamentul. Noul an ne poate aduce schimbări majore ce pot fi parte a deciziilor noului guvern. Dorințele cetățenilor sunt cunoscute de mult dar acesta noua situație politică creeata sau apărută din neant favorizează apariția acestor schimbări ce probabil vor începe cu modificarea legilor electorale și vor continua cu alte modificări legislative pe segmente distincte România, nu mai poate continua asa cum o vedem acum. Alegerile și statutul lor trebuiesc modificate din temelii. Funcționarea aparatului de Stat asisderea totul suprapus peste nevoia imediata de înarmare ceea ce va, oferi României 100 de ani de democrație.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Multumim Bursa pentru toată activitatea! Speram la un 2025 mai bun și mai infloritor pentru toți romanii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Niciun pas înapoi, Bursa nu a făcut niciodată un pas înapoi. FELICITĂRI!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Doar acest ziar on-line il citesc si imi plac subiectele si comentariile.

    Imi plac mult sintezele domnului Rechea, dar le citesc cu interes si a celorlalti. 

    Sa fim cu totii sanatosi si fericiti!!!

    Multumiri echipei BURSA!!! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb