Top 10 idei de afaceri online în 2020

G.U.
Miscellanea / 14 decembrie 2020

Top 10 idei de afaceri online în 2020

Criza generată de pandemia de Covid-19, în acest an, s-a resimţit puternic la nivel economic, numeroase companii fiind extrem de afectate. În situaţia dată, multe persoane au fost nevoite să se reorienteze profesional, cu precădere în mediul online.

În acest context, vă prezentăm Top 10 idei de afaceri online.

1. Online Coaching

Conceptul de coaching a început să se dezvolte în ultima perioadă în mediul online. Coaching-ul reprezintă o abordare modernă care ajută la dezvoltarea performanţelor personale de business. Multe persoane apelează la acesta, deoarece sunt susţinute profesional pentru a afla care sunt aspectele ce le nemulţumesc şi le ajută să îşi maximizeze potenţialul.

Noţiunea de coaching a prins contur în România în ultimii ani. Oamenii cumpără cursuri, plătesc pentru sfaturi profesionale şi caută persoane în care să aibă încredere, care să îi ajute să-şi atingă obiectivele şi să obţină rezultatele pe care le vor.

În mediul online, se remarcă o cerere mare de antrenori şi consultanţi în domenii specifice, precum: sănătate, fitness, viaţă şi relaţii. Astfel, în cazul în care aveţi de oferit un serviciu sau deţineţi informaţii despre aceste categorii, idea de online coaching sau consultanţă poate reprezenta un adevărat succes.

Odată ce această afacere este realizată, orice abilitate poate fi transformată în ceva profitabil, ajutând în acelaşi timp şi alte persoane să dezvolte.

Iniţierea acestui curs online sau a unui serviciu de consultanţă poate fi o modalitate de a câştiga bani din propria afacere.

Fie că este vorba de online coaching sau consultanţă online sunt importante câteva elemente, precum: serviciu de e-mail şi mesagerie, calendar pentru organizarea programărilor, software de apelare video şi sistem de plată.

De asemenea, instrumentele trebuie să fie configurate pentru comunicarea cu clienţii. Există apeluri video, ecrane, transferuri de fişiere, apeluri de grup pentru e-learning şi seminarii web şi opţiuni de chat live de luat în considerare pentru afacere. Toate aceste instrumente vor contribui la eficientizarea serviciilor pe care le oferiţi prin afacerea dumneavoastră.

2. Freelancing pe platforme specializate

Freelancing-ul s-a dezvoltat în ultima perioadă şi în România şi a început să devină un fenomen, deoarece multe persoane renunţă la posturile lor pentru a-şi valorifica cunoştinţele şi experienţele pe care le-au aculumat de-a lungul timpului, într-o manieră profitabilă şi flexibilă.

În această afacere se poate lucra independent în domenii, precum: SEO, copywriting, editare video, realizarea de note de emisiuni din podcast-uri, editare audio, traducere de documente, traducere de cărţi, programare.

Principalul lucru de care aveţi nevoie pentru a începe această afacere este experienţa.

Una dintre cele mai simple metode de a fi în permanenţă la curent cu ofertele de pe piaţă este alegerea a două sau trei platforme specializate, unde se poate crea un cont şi aplica mai apoi sau poţi fi căutat pentru diverse joburi

Freelancing-ul reprezintă o afacere în care, ca antreprenor, trebuie să îţi cunoşti punctele forte şi să alegi nişa potrivită.

Găsirea de locuri de muncă în calitate de freelancer, în acel moment, se referă în principal la găsirea altor companii (inclusiv a companiilor din magazinele de comerţ electronic) care doresc să transmită o parte din volumul lor de muncă altcuiva.

De asemenea, acestea ar putea fi afaceri digitale, o companie locală, magazine de comerţ electronic, proprietari de afaceri. În acest caz, clienţii ar putea fi oricine câştigă deja bani, care caută să se extindă şi care are nevoie de ajutor calificat pentru ca acest lucru să se întâmple.

3.Site-uri web

În cazul în care deţii toate informaţiile necesare pentru realizarea unui site web, atunci acesta poate reprezenta o altă idee de afacere online în 2020.

Este un mod bun de a câştiga bani în timp ce lucraţi de acasă şi începeţi o afacere online prin vânzarea de site-uri. Astfel, puteţi căuta companii care au nevoie de acest serviciu şi puteţi lucra ca dezvoltator pentru a construi site-uri de comerţ electronic, pentru a ajuta societăţile să fie găsite de motoarele de căutare, respectiv persoanele fizice să îşi dezvolte propriile idei de afaceri pentru paginile web online.

Companiile locale care au un site web îşi pot valida în mod eficient marca, pot creşte acoperirea, pot genera clienţi potenţiali etc.

După ajutorul oferit clienţilor în crearea un site web pentru afacerea lor online, puteţi să dezvoltaţi această idee folosind diverse platforme, precum: WordPress. Astfel, puteţi oferi servicii suplimentare de marketing digital, precum SEO şi social media.

Odată ce clienţii vor fi mulţumiţi de site-ul pe care l-aţi creat pentru ei, va fi mai uşor să le vindeţi aceste servicii suplimentare de marketing digital în viitor.

4. Crearea unui blog sau a unui vlog

În România, blogging-ul s-a dezvoltat în ultimii ani, iar foarte mulţi oameni aleg ca din acesta să îşi realizeze o afacere online. Blogging-ul a devenit o sursă viabilă de venit, potrivit statisticilor Zelit.ro.

Acest tip de afacere are un avantaj foarte important şi anume faptul că poate fi gestionată online aproape în totalitate. Aşadar, din pasiuni şi hobby-uri, fiecare persoană îşi poate realiza o afacere profitabilă. De asemenea, se pot aborda diverse teme de interes pentru publicul ţintă, precum: filme, lifestyle, fashion, fitness, afaceri.

Primul pas esenţial în crearea afacerii de blogging este găsirea unei teme de interes care corespunde cu experienţa şi cunoştinţele antreprenorului.

Următorul pas pentru a avea succes în acest domeniu, este realizarea unei investiţii la nivel tehnologic. Cei care îşi doresc să ofere un conţinut de calitate urmăritorilor prin intermediul unui blog au nevoie de un domeniu web, hosting web, o platformă de operare.

În cazul în care discutăm de vlog, este nevoie de o investiţie în echipamente pentru filmare şi programe de editare.

Astfel, crearea unui conţinut de calitate poate genera venituri substanţiale.

5. Design grafic

Designul grafic reprezintă o altă idee de afacere online pe care cei cu experinţă în acest domeniu sau o pasiune o pot dezvolta. Puteţi colabora cu diverse companii pentru a vă ocupa de realizarea cărţilor de vizită, a pliantelor, a prezentărilor în mediul online, a logo-urilor. De asemenea, se poate realiza un site sau o pagină pe diverse reţele de socializare prin care vă puteţi promova ilustraţiile create şi mai apoi vinde. De exemplu, puteţi realiza portrete sau postere pentru persoanele doritoare. Aşadar, pe lângă experienţă şi pasiune, pentru lansarea aceste acestei afaceri va fi nevoie de diverse programe prin care veţi putea crea ilustraţiile, precum: Photoshop, Adobe Illustrator, Stencil.

Designul grafic este o idee de afacere online în această perioadă, iar foarte multe persoane decid să opteze pentru aceasta fiind bine plătiţi şi putând lucra de acasa.

Top 10 idei de afaceri online în 2020

6. Vânzarea online de produse handmade

Mediul online oferă foarte multe avantaje celor care vor să îşi dezvolte o afacere. Deschiderea unui afaceri online prin care dezvolţi vânzarea de produse handmade reprezintă una dintre cele mai bune idei. Acest concept se află într-un trend crescător în ultima perioadă.

În cazul în care ai o pasiune şi realizezi produse făcute manual, îţi poţi crea un site, o pagină pe reţelele de socializare prin care îţi poţi vinde produsele şi obţine o sursă de venit. Potrivit unei analize realizate pe reţelele sociale, multe persoane aleg să îşi deschidă magazine online prin care să promoveze ideea de a avea un stil de viaţă sănătos. Aşadar, de la lumânări realizate manual din produse naturale, suveniruri, până la produse cosmetice, alimentare şi articole vestimentare sau de design interior, antreprenorii îşi aleg nişa potrivită şi îşi promovează cât mai bine produsul în comerţul online. De asemenea, pentru obţinerea unui profit considerabil, persoanele care doresc abordarea acestei idei de afaceri pot încheia parteneriate cu diverse persoane influente în mediul online, care le pot promova produsele.

7. Deschiderea unui magazin online

O altă idee de afaceri în 2020 este deschiderea unui magazin online, începerea unui business în e-commerce. Un magazin online necesită o bună organizare şi o investiţie solidă pentru a le putea oferi clienţilor produse şi servicii de calitate.

Pentru a deschide un magazin online sunt necesare un plan bine altcătuit, echipamente, angajaţi, realizarea unui site şi alegerea unor nişe. Astfel, magazinul online poate fi împărţit în categorii, antreprenorul decizând ce produse vrea să comercializeze.

De asemenea, cei care au deja o afacere în mediul offline se pot îndrepta mai ales în această perioadă spre cel online. De exemplu, un magazin de materiale de construcţii îşi poate muta activitatea şi în mediul online, iar acest lucru va contribui la creşterea vânzărilor fiind accesat de cât mai multe persoane.

8. Scriitor tip ghost

Scriitorul fantomă sau sciitorul de tip ghost reprezintă o afacere online care în ultima perioadă s-a dezvoltat şi în România. Multe persoane îşi doresc să scrie o carte măcar o dată în viaţă, dar nu reuşesc să facă acest lucru. Astfel, scriitorul de tip ghost are rolul să îi ajute pe cei care doresc să realizeze acest lucru. Acesţia îi ajută să îşi transforme ideea, povestea într-o carte, mai exact un scriitor ghost colectează informaţii pentru clienţiilor lor şi le transpun în scris, realizând conţinutul. De asemenea, companiile au nevoie de mult conţinut de calitate pentru site-urile lor. Astfel, ca scriitor de tip ghost poţi lucra atât cu persoane fizice, cât şi cu companii.

9. Specialist în recenzii

Specialistul în recenzii este o nouă idee de afacere online care este accesată de cât mai multe persoane.

Această afacere presupune efectuarea recenziilor despre un produs, despre un magazin, hotel, carte, film, despre aproape orice. Pentru a realiza recenziile vei putea beneficia de cazări, de excursii, de produse gratuite şi bani. De asemenea, este important ca în această afacere să informezi publicul corect.

10. Social Media Specialist

Multe companii şi-au mutat activitatea în mediul online, iar deschiderea unei afaceri în social media reprezintă un adevărat succes. Companiile, brand-urile simt nevoia constantă de a comunica în mediul online, iar afacerea social media implică o persoană care să se ocupe de paginile de pe platformele de socializare, precum: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin.

În cazul în care petreci mult timp pe reţelele sociale şi deţii informaţii despre promovarea produselor şi gestionarea conturilor companiilor pe aceste reţele, atunci această idee de afacere online te poate ajuta să te dezvolţi.

Există foarte multe firme - atât mari, cât şi mici - care au nevoie de ajutor pentru a se promova pe piaţă şi pentru a-şi menţine imaginea în faţa clienţilor, urmăritorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb