"Toshiba" promite să facă tot posibilul ca să evite delistarea

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2017

"Toshiba" promite să facă tot posibilul ca să evite delistarea

Compania şi-a publicat rezultatele financiare fără avizul auditorului

Pierderile îi ameninţă viitorul

Grupul nipon "Toshiba" Corp., cu operaţiuni în sectorul industrial, va face toate eforturile necesare să evite delistarea de la Tokyo Stock Exchange (TSE - Bursa de Valori din Tokyo), potrivit anunţului directorului executiv al companiei, Satoshi Tsunakawa.

"Decizia privind o delistare aparţine bursei", a spus, ieri, Satoshi Tsunakawa, adăugând: "Noi vom face tot ce ne stă în putinţă ca să o evităm".

În luna martie, "Toshiba" a solicitat extinderea termenului de publicare a rezultatelor sale financiare până în 11 aprilie, apreciind că are nevoie de mai mult timp pentru finalizarea rezultatelor auditului pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie. Atunci, "Toshiba" a întârziat pentru a doua oară publicarea rezultatelor sale financiare, ceea ce afectează semnificativ încrederea investitorilor şi poate duce la delistarea companiei nipone de la bursă.

Rezultatele au fost publicate ieri, însă fără avizul auditorului "PricewaterhouseCoopers Aarata" LLC, care a indicat că nu poate lansa o opinie privind aceste rezultate financiare din cauza situaţiei diviziei americane "Westinghouse Electric" Co. Lipsa avizului auditorului poate determina TSE să înlăture compania de pe bursă.

"Toshiba" a raportat o pierdere de 648 miliarde de yeni (5,9 miliarde de dolari) pentru trimestrul octombrie-decembrie 2016, anticipând că în anul fiscal încheiat în 31 martie, pierderea a însumat 1.100 miliarde de yeni, faţă de 690 miliarde yeni (6,2 miliarde de dolari) în anul anterior.

Tot în martie, Guvernul Japoniei a anunţat că nu ia în considerare vreo măsură prin care să sprijine "Toshiba", dar va monitoriza cu atenţie vânzarea divziei de cipuri din cadrul companiei.

Ieri, unele surse citate de Bloomberg declarau că grupul taiwanez "Foxconn Technology" i-a comunicat companiei "Toshiba" că este dispus să plătească până la 3.000 de miliarde de yeni (26,99 miliarde de dolari) pentru operaţiunile sale din domeniul cipurilor.

"Toshiba", al doilea producător mondial de chipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean "Samsung Electronics" Co., analizează vânzarea unui pachet majoritar sau a tuturor acţiunilor la divizia sa care se ocupă de producţia de cipuri de memorie, ca să poată face faţă problemelor înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, "Westinghouse".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb