Traficul aerian din România va înregistra valori peste nivelul anului 2019

T.B.
Miscellanea / 15 iunie 2023

Traficul aerian din România va înregistra valori peste nivelul anului 2019

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Sovata, că în acest an traficul aerian din ţara noastră va înregistra valori peste nivelul anului 2019, numărul estimat de pasageri fiind de peste 25 de milioane de pasageri, conform agerpres.ro.

"În anul 2023 traficul aerian în România va fi peste nivelul celui înregistrat în anul 2019 - ne aşteptăm să depăşim 25 de milioane de pasageri (...) În aceste zile vom discuta despre finalizarea investiţiilor, recuperarea traficului aerian, faptul că estimăm că până în 2040, România va avea aproximativ 56 de milioane de pasageri, faţă de 25 de milioane cât va fi anul acesta. Până în 2040, având în vedere estimarea de dublare a traficului aerian, noi, aeroporturile, trebuie să pregătim capacităţi noi, legat de infrastructură, legat de restul facilităţilor", a declarat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo.

El a adăugat că investiţiile pentru creşterea numărului de pasageri la 56 de milioane până în 2040 sunt evaluate la peste 1 miliard de euro.

La Sovata se desfăşoară conferinţa anuală organizată de Asociaţia Aeroporturilor din România, tema fiind "Provocări în transportul aerian în actualul context geo-politic şi post-pandemic".

"Un punct important de discuţii va fi întârzierea zborurilor, care din păcate continuă în acest an pe plan european. Pe plan mondial, aceste întârzieri se datorează în principal lipsei forţei de muncă pe aeroporturile mari. Dacă întârzie pe hub-urile mari, bineînţeles că se transmit întârzierile şi în România. Să ştiţi că noi, aeroporturile din România, stăm destul de bine cu personalul, dar după cum am menţionat, se transmit întârzierile de pe plan european. Ne cerem scuze faţă de pasageri că şi în această vară punctual, la Cluj, avem zilnic trei-patru zboruri care întârzie între o oră şi jumătate, două ore. Ştim că este neplăcut pentru pasageri. O să colaborăm cu companiile aeriene, cu agenţii de handling, astfel încât să minimalizăm neplăcerile. Reducerea emisiilor de carbon, angajamentul României şi angajamentul european ca să fie zero emis de carbon până în 2050 va fi o provocare foarte mare. S-ar putea să ducă şi la creştere de costuri, dar oricum ne va trebui un program coerent astfel încât să atingem acest obiectiv", a spus David Ciceo.

Evenimentul de la Sovata reuneşte directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanţi ai Senatului României, ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, preşedinţi de consilii judeţene, specialişti din industria aeronautică din străinătate şi reprezentanţi ai companiilor aeriene şi ai altor companii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul aviaţiei civile.

"Ne bucură şi onorează faptul că judeţul Mureş a găzduit întâlnirea reprezentanţilor de marcă ai industriei aeronautice civile române, aceasta fiind şi o dovadă a aprecierii eforturilor noastre de dezvoltare a Aeroportului Transilvania. Consolidarea aeroportului regional, care în ultima perioadă a trecut printr-o serie de schimbări pentru a atinge nivelul aşteptărilor secolului 21, este extrem de importantă, cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune şi pentru dezvoltarea turismului zonal", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.

Directorul Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, Peti Andras, a arătat că instituţia se aşteaptă ca în acest an să depăşească numărul pasagerilor şi valorile de trafic înregistrate înainte de pandemie.

"Ne aşteptăm la cel mai bun an din punctul de vedere al traficului la nivel de România şi la nivelul aeroportului Târgu Mureş. Ne aşteptăm ca anul acesta să depăşim valorile de trafic din anul prepandemic, respectiv 2019. La fel se va întâmpla şi la nivel de ţară în condiţiile în care suntem în implementarea a trei proiecte europene şi mai sunt încă două proiecte în evaluare la Ministerul Transporturilor. Noi ne aşteptăm să avem un vârf de trafic în perioada sezonului de vară iulie-octombrie, în condiţiile în care vor fi trei şantiere de lucru. În paralel, va fi o adevărată provocare şi ne cerem scuze anticipat de la pasageri", a declarat Peti Andras.

Pe agenda întâlnirii de la Sovata se regăsesc subiecte legate de dezvoltarea aviaţiei civile din România şi de colaborarea cu companiile aeriene, în vederea dezvoltării reţelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate subiecte referitoare la provocările viitoare în industria transportului aerian şi s-a vorbit şi despre tehnologiile şi sistemele moderne pentru aeroporturi, potrivit agerpres.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb