Tragerile cu muniţie de război efectuate la Babadag au provocat un incendiu care a distrus o stână din Jurilovca

G.D.
Miscellanea / 22 iulie 2022

Tragerile cu muniţie de război efectuate la Babadag au provocat un incendiu care a distrus o stână din Jurilovca

Un incendiu uriaş a fost provocat, astăzi, lângă poligonul militar de la Babadag, din cauza tragerilor cu muniţie de război efectuate de militarii francezi dislocaţi în zonă. Câteva sute de hectare de păşune au ars. Conform informaţiilor Digi24.ro, au fost incendiate şi trei stâne, iar câteva zeci de oi şi porci au fost ucise. MApN anunţă că proprietarul va fi despăgubit.

Proprietarul unei stâne, Adrian Liviu Nodit, a declarat pentru Digi24.ro, că a pierdut câteva zeci de animale. "Au tras cu muniţie de război, a luat foc, bate vântul foarte tare şi s-a întins repede", a explicat acesta.

Potrivit informaţiilor Digi24, în poligonul de tragere se află trupe franceze care efectuează trageri cu muniţie de război în perioada 18-31 iulie. "Francezii făceau exerciţii de trageri şi s-a aprins vegetaţia", susţin surse oficiale.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a declarat, pentru Digi24.ro, că incendiul s-a întins pe o suprafaţă mai mare de 400 de hectare, şi că pe lângă pompierii ISU, au venit să ajute la stingere şi pompierii MApN de la poligon.

"Tinerii din sat s-au mobilizat şi de 4 ore încearcă să stingă focul", a spus primarul.

Acesta le-a cerut oamenilor să nu folosească astăzi apa din reţeaua locală, pentru a putea fi utilizată de pompieri la stingerea incendiului.

MApN a emis un comunicat în care anunţă că militarii francezi vor evalua pagubele produse şi vor despăgubi proprietarul stânei afectate.

"Astăzi, 22 iulie, în jurul orei 13.00, în poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de partenerul francez - trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala. Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 m SE de poligon. Forţele şi mijloacele de intervenţie ale MApN, împreună cu forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 ha. Nu au fost înregistrate victime umane. După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Noi ne asteptam de la francezii astia sa ne apere, nu sa ne schingiuiasca animalele....

    1. 400 ha.... enorm.

      Sunt veniți sa ne distruga

      O noua facere de bine franceza , dupa Citroen ( Tariceanu) si Nave...

    Bravo bă ostași!

    Halal protejarea planetei! 

    1. munitia de razboi nu poluiaza,dar vacile trebuie sacrificate ca metanul produce efect dfe sera,sa trecem pe lacuste!

      parlamentele europene si nationale ar trebui desfiintate ca niumai legi tampite fac,ales pe 4 ani un om autoritar care sa stie ce sa faca nu palavragii si gargaragii si presedinte turist! 

      ales un prim ministru,cancelar care sa faca fara a consulta toti gargaragii care multi isi cumpara locul in parlament prin bani sau afise lipite si galeti distribuite!

      daca e grup parlamentar care are un sef si voteaza ce spune seful,ar putea fi cel mult de 50 persoane,reprezentative conform procentului in alegeri si ar merge mult mai bine! 

    Uite asa, joac asa, cand pe stanga cand pe dreapta !

    Haide hai sa i dam flacai (foc) ! 

    merge la romanica, doar sintem tara de teste....precum China, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb