Traian Băsescu: "Avertizez că ne apropiem de momente extrem de dificile"

Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2012

Traian Băsescu: "Avertizez că ne apropiem de momente extrem de dificile"

Dacă Ponta şi Antonescu nu răspund rapid şi convingător CE, ne putem aştepta la un dezastru

Raportul MCV va fi prezentat mâine

Dacă România nu va oferi un răspuns rapid şi convingător la cele 11 probleme ridicate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "ne putem aştepta la un dezastru", a declarat ieri preşedintele suspendat Traian Băsescu. Domnia sa a precizat: "Ne putem aştepta la un dezastru, dacă nu răspund rapid şi convingător. Dezastru care ne trimite înapoi în 2004, uităm de Schengen şi nu mai putem discuta ceea ce era iminent, restrângerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", a spus Băsescu, arătând că România ar fi avut şansa, în urma progreselor înregistrate în sistemul juridic, să fie înlocuit MCV din acest an cu un mecanism intermediar de încă un an.

El a arătat că, în lipsa unui răspuns din partea României la solicitarea Comisiei Europene, cele 11 puncte vor fi regăsite în raportul MCV care va fi prezentat miercuri. "Efectele acestui lucru vor fi să uităm orice discuţie despre Schengen în septembrie (...) Asta înseamnă că pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Este mult prea mult. Mult prea mult! Oricât ar fi de simpatizaţi de electorat, nu pot să sacrifice România pentru jocurile lor politice de jos nivel", a spus Băsescu.

"Avertizez că ne apropiem de momente extrem de dificile", a continuat Traian Băsescu.

El a cerut guvernanţilor USL să renunţe la "limbajul dublu" în mesajele adresate românilor şi partenerilor externi, adăugând că trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor. "Apare din nou această realitate a modului de guvernare al comuniştilor, limbajul dublu, l-a folosit Ceauşescu, Iliescu, Văcăroiu, îl foloseşte şi Ponta şi Antonescu (...) Nu există abordări interne şi de export", a spus preşedintele suspendat, care a adăugat că statele UE şi Comisia Europeană ştiu totul unul despre celălalt şi despre România.

Traian Băsescu a mai spus că Crin Antonescu, în calitate de preşedinte interimar, dar şi Victor Ponta, ca premier, primesc în fiecare dimineaţă o sinteză a abordărilor politice din toate ţările membre UE, pe care o primesc la fel şi instituţiile UE şi liderii din ţările Uniunii. "Toate statele, plus Comisia, au şi ele în fiecare dimineaţă aceeaşi situaţie. Ştim fiecare ce a declarat celălalt, iar ei par absolut infantili din acest punct de vedere", a mai susţinut preşedintele suspendat.

Pănă la închiderea ediţiei, liderii USL nu au răspuns acuzaţiilor preşedintelui suspendat.

Bogdan Niculescu Duvăz: Afirmaţiile preşedintelui Băsescu legate de referendum sunt diversiuni

Afirmaţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu cu privire la referendumul ce urmea-ză să aibă loc pe 29 iulie reprezintă diversiuni spe-cifice perioadei comuniste, a precizat ieri deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz.

Domnia sa a declarat: "Preşedintele suspendat revine cu diversiunea cu care a început această campanie şi anume că nu discutăm despre ce a făcut preşedintele, nu discutăm dacă este corect sau nu să fie suspendat, discutăm despre faptul că într-un aşa-zis conflict între conducerea statului şi preşedintele interimar şi Uniunea Europeană, România are de pierdut, deci este un fel de încercare de a ne băga într-un fel de box cu umbra. Adică, de fapt, nu discutăm tema referendumului, ci total altceva, discutăm despre aşa-zisele implicaţii grave. Asta face parte din manualul diversiunii. Tipul ăsta de diversiune se învăţa la şcoala de ofiţeri de securitate de la Grădiştea, lângă Comarnic". Duvăz a afirmat că practica de a vorbi despre cu totul altceva decât despre subiect ar trebui înlăturată din politica românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb