TRAIAN BĂSESCU: "Diverşi oameni din justiţie numiţi de mine arată că sunt utili noii puteri"

Anton Iordan
Anticorupţie / 18 aprilie 2015

"Diverşi oameni din justiţie numiţi de mine arată că sunt utili noii puteri"

Băsescu: "Am atenţionat DNA şi SIE să nu mai dea drumul la stenograme"

Justiţia din ţara noastră este departe de a fi perfectă, a declarat, ieri seară, fostul preşedinte Traian Băsescu, la un post TV, opinând că diverşi oameni numiţi de domnia sa încearcă să arate că sunt "utili noii puteri", cea de după instalarea actualului şef de stat, Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a punctat: "Eu nu mă dezic de oameni, ci de atitudini. Nu o să accept niciodată ideea că un preşedinte de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie (Livia Stanciu - n.r.) se duce la bilanţul DNA şi spune că este pe aceeaşi baricadă în lupta anticorupţie. Judecătorul nu e pe nicio baricadă nicăieri în lumea civilizată. Doar în Africa găsim alte exemple. Judecătorul este un Dumnezeu care nu e pe baricada nimănui".

Susţinând că a contribuit la crearea unei justiţii puternice, dar imperfecte, Băsescu a menţionat: "Am momente în care mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri, iar asta mă deranjează".

Fostul preşedinte a mai arătat că, în timpul mandatului său, i-a atenţionat pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi pe directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) să nu mai lanseze stenograme în presă.

Traian Băsescu a detaliat: "De multe ori, i-am atenţionat să nu mai dea drumul la stenograme. I-am atenţionat, discutând şi cu procurorul-şef al DNA, şi cu procurorul general, şi cu directorul SIE. Şi pot să vă spun că i-am mai atenţionat de un lucru: era acea modă (abia acum au înţeles cât de toxică a fost pentru ei) când apărea (în comunicate - n.r.) că DNA acuză pe cutare pentru următoarele (infracţiuni - n.r.), iar investigaţia a fost făcută cu sprijinul SRI. Am spus tot timpul, şi la SRI, şi la DNA: «scoateţi povestea cu SRI, că o să ajungeţi să creaţi impresia că acest tandem este tandemul care bagă oamenii în puşcărie. Niciunul din voi nu-i băgaţi, ci numai judecătorul»".

Potrivit lui Traian Băsescu, în materie de justiţie, "s-a întâmplat o explozie a ideii «arestăm omul»". În plus, politicienii cercetaţi de DNA nu ar trebui să fie "umiliţi", cu cătuşe în faţa televiziunilor, a arătat Băsescu.

Fostul oficial de la Cotroceni a continuat: "Am atenţionat şi scris, am dat mesaje: când ai ajuns să ai instituţii atât de puternice în raport cu omul (fie că vorbim de suspect, fie că vorbim de inculpat), drepturile omului rămân singura lui pavăză. Nu-l umili chemând toate televiziunile".

Băsescu a criticat şi scoaterea din sediul DNA, cu cătuşe, a unuia sau a altuia dintre politicieni "la ore de vârf de audienţă, cu toate televiziunile pe el".

"Nu-i îngrădi libertatea, lasă-l să se poată apăra", a subliniat fostul preşedinte.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. La momentul dupa isi permite sa vorbeasca. Sa vedem cind vine rindul lui sa iasa cu catusele de la DNA. Exemplul suprem de sacrificiu pe altarul justitiei !

    asta nu e presedinte,asta e paraciosul clasei,el pareste petoata lumea la toata lumea dar nu a facut nimic

    1. Daca sunt numiti de mine deci trebuie sa ma serveasca pe mine!!!! Mama lor de vagabonzi eu i-am numit si ei m-au tradat fiind utili actualei puteri, nu justitiei, nu statului, nu legii.

      Javra dictaorial-comunistoido-securi sta la puscarie cu tine 

    Titlul articolului nu reda sensul celor spuse de Băsescu.

    El a spus: "oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri"

    Dupa 25 ani de democratie in justitie se numesc oamenii. Scoala examenul cel mai bun dintre cei buni este inca un vis.

    Odiosul a avut comportamentul javrei luata-n suturi de toti. Schelalaia si musca-n gol la intrebarile-ghioaga primite. Din cel mai informat om din stat a devenit unul care nu stie nimic. Jalnica postura.

    Dupa ce a tiharit tara, el cu gasca, ca niciodata altii in istorie, ne ia cu drepturile omului. Ce oameni? Ce drepturi? Niste animale nesimtite! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb