Traian Băsescu: "După ce îmi termin mandatul, îmi reorganizez viaţa de om liber"

Politică / 28 octombrie 2014

Traian Băsescu: "După ce îmi termin mandatul, îmi reorganizez viaţa de om liber"

Băsescu: DNA e o instituţie care nu se uită la scena politică

" 5 firme şi 4 oameni din dosarul EADS se regăsesc şi în Microsoft"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu doreşte să fie un jucător în campania electorală, şeful statului reiterând faptul că după ce i se va termina mandatul se va înscrie în PMP şi îşi va "reorganiza viaţa de om liber".

"Nu vreau să fiu un jucător în campanie. Mi-am anunţat doar sprijinul pentru candidatul PMP Elena Udrea şi în rest nu mă interesează", a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că nu se va înscrie în cursa pentru şefia PMP, dar se va organiza un congres.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, totodată, că Direcţia Naţională Anticorupţie este o instituţie care nu se uită la scena politică şi nu poate acţiona sezonier.

"La europarlamentare am avut o ieşire publică în care am spus că poate nu e momentul potrivit. Nu poţi să ceri instituţiilor din justiţie să îşi plieze anchetele în funcţie de evoluţia vieţii politice sau de alegeri", a continuat Băsescu.

"Sunt instituţii care-şi văd de treaba lor. Abia acesta e semnul că Justiţia e liberă, independentă de presiuni", a spus Traian Băsescu. Domnia sa a adăugat: "Mi-aş dori mult să-mi închei mandatul cu această poză: justiţia după 10 ani de mandat Băsescu funcţionează fără să se uite la culoarea politică. Categoric da DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odată cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea că-şi va menţine acest spirit dacă nu se vor face intervenţii brutale. Şi nu doar DNA, ci şi DIICOT - uitaţi câte mafii locale intangibile până acum au fost destructurate".

În ceea ce priveşte dosarul EADS, preşedintele a spus că îşi doreşte ca acesta să iasă pentru că este "în zona care radiografiază în continuare zona politică şi el este necesar". "Populaţia nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică dacă nu vede. Dosarul EADS va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti", a precizat Băsescu.

"Vă pot spune un singur lucru care nu are legătură cu vreun dosar EADS. Am avut dosarul Microsoft pe masă pentru avize, am avizat, dar a trebuit să mă şi uit în el. Am luat în alte date - pentru că mi-am adus aminte că erau nişte firme pe care le mai văzusem şi în informări pe EADS - 5 firme şi 4 oameni se regăsesc şi în Microsoft", a mai arătat Băsescu.

Întrebat cum a fost posibil ca miniştrii din atâtea guverne diferite să ia parte la afacerea Microsoft, Băsescu a răspuns: "Eu sunt convins că între Daniel Funeriu, acuzat de abuz în serviciu şi doamna Andronescu - n-a existat nici o discuţie. La fel sunt convins că între Nica şi Sandu nu a existat vreo discuţie. Atunci ce i-a unit? Nu cumva aparatul, funcţionarii din aparat? Aici trebuie privit cu foarte multă atenţie. Lucrurile nu sunt neapărat o legătură între oamenii din partid, nu-şi predau ştafeta. Altceva îi leagă - oamenii de prin birouri. La abuzul în serviciu al lui Funeriu: nu putea să meargă ministrul să numere calculatoarele. El a primit o hârtie cu 5 semnături. Va rămâne ca procurorii să stabilească în ce constă abuzul.

Sistemul e îngenuncheat, problema e cine îi taie capul?Când mă refer la sistem, vorbesc de oameni din generaţia Abraham, Voiculescu, Cătălin Voicu, Mitică Iliescu, nu mă refer la generaţia de politicieni tineri care au învăţat năravurile proaste. Ei sunt o continuare oarecum inocenţa, chiar dacă coruptă. Ei nu sunt însă sistemul vechi, ei sunt nouă generaţie de oameni corupţi. Trebuie trataţi fără menajamente de instituţiile statului."

Şeful statului a mai arătat că Dosarul Microsoft e un dosar românesc şi a dezminţit afirmaţiile lui Teodor Meleşcanu că a venit de la FBI.

Băsescu a spus că poate da scris că nu a primit nimic de la SIE. "Şefii de servicii au un mare avantaj: nu trebuie să probeze ce spun. Eu le cer domnilor Meleşcanu şi Ungureanu să facă publică o dată şi un număr de informare trimisă Preşedintelui, premierului sau ministrului de resort cu privire la nereguli în cazul Microsoft. Am văzut tipul asta de oameni care fac enunţuri misterioase, tip harnagea, Ungureanu, Meleşcanu. Fac un apel la foştii şefi SIE. Decenţa este de aur", a continuat Băsescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oare ce o insemna asta?

    Mai Base, nu-ti dai seama ca te vor cauta astia si in gaura de sarpe? De-abia asteapta sa-ti termini mandatul de presedinte si vor veni cu un altfel de mandat....

    isi va "reorganiza viaţa de om liber" la... Gherla.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb