TRAIAN BĂSESCU: "Klaus Iohannis, favorit pentru al doilea mandat de preşedinte"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 noiembrie 2018

Fostul preşedinte al ţării, actualul senator Traian Băsescu susţine că în cursa pentru prezidenţialele care vor avea loc în toamna anului viitor, dreapta politică românească trebuie să aibă un singur candidat - Klaus Iohannis. În opinia lui Traian Băsescu, fostul premier Dacian Cioloş nu are nicio şansă să se impună în alegerile pentru fotoliul de la Cotroceni.

Fostul şef al statului a spus: "Dacian Cioloş nu are şanse. S-ar trage un glonţ de pomană privind susţinerea lui. Klaus Iohannis e deja rodat, are experienţă politică la vârful statului, va fi în măsură să-şi ducă o campanie electorală care să-l facă favorit pentru al doilea mandat. (...) Pe Dacian Cioloş poate îl mai pune cineva ceva, că el merge pus. Îl pui ministru, e ministru, îl pui consilier, e consilier, îl pui comisar european, e comisar european, dar nu îl văd ales. Adică ce a făcut la alegerile legislative trecute, cum s-a jucat cu PNL-ul, pentru mine a fost o dezamăgire totală şi-mi arată un caracter greu de descris pentru un politician. Şi un politician trebuie să aibă o minimă loialitate. (...) Ce le-a făcut liberalilor a fost umilitor, eu nu aş mai vorbi cu omul acesta în vecii vecilor".

Traian Băsescu consideră că în turul doi al alegerilor prezidenţiale, bătălia se va da între Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie, şi candidatul Partidului Social Democrat.

Domnia sa a declarat: "Dacă Liviu Dragnea îşi va închide problemele cu Justiţia, probabil că, la autotarismul pe care îl manifestă în interiorul PSD, probabil că nici nu va îndrăzni altcineva să se gândească la o candidatură. Dacă îşi rezolvă Dragnea problemele, dacă nu au o problemă toţi. (...) Liviu Dragnea e varianta cu cele mai mari şanse de a fi nominalizat de partid, dacă îşi rezolvă problemele în justiţie, dacă nu, au probleme să găsească un candidat care să-i facă faţă lui Iohannis".

Fostul şef al statului susţine că, dacă Liviu Dragnea va fi candidatul PSD, acesta nu va câştiga alegerile prezidenţiale, dar va fi un candidat serios. În privinţa unei eventuale candidaturi a lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, Traian Băsescu crede că acesta nu are nicio şansă să câştige alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Fostul preşedinte susţine că Mişcarea România Împreună, formaţiunea politică pe care o conduce Dacian Cioloş, are şanse să treacă pragul electoral la alegerile europarlamentare din mai 2019 şi că aceste alegeri, la nivelul Uniunii Europene, vor fi câştigate de Partidul Popular European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb