Traian Băsescu: "Pentru mine, PDL nu mai este un instrument politic"

F. A.
Politică / 15 februarie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, la o emisiune televizată, că PDL are un prezidenţiabil în interiorul său, precizând că acesta este un bărbat tânăr, relatează sursele de presă.

"PDL are prezidenţiabil în momentul de faţă. Oameni care să se bată de la egal, la egal. Cu notorietate, cu tot ce trebuie", a declarat Băsescu.

Conform preşedintelui, PDL se confruntă însă cu "o incapacitate de a vedea ziua de mâine a celor care conduc azi PDL".

"Mă refer la vârstă. Discutăm despre marea nouă etapă de alegeri 2016, azi suntem în 2013. Cum vedeţi un politician de 60 de ani în competiţie cu Victor Ponta? Victor Ponta până în 2016, dar şi 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are în caracter, este un politician care se va roda. Vreţi să vă imaginaţi un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, în competiţie cu Victor Ponta şi Crin Antonescu? Vă imaginaţi scena aia, cu trei pupitre. Cine pleacă penibil de pe scena aia? E vremea, e generaţia de 40 de ani. Trebuie să vezi doi metri în faţă. Şi nu vor să se uite în partid", a mai adăugat preşedintele Traian Băsescu.

Referitor la legătura preşedintelui cu PDL, acesta susţine că partidul nu mai reprezintă pentru acesta un instrument politic şi că nu îl mai poate ajuta în realizarea obiectivelor:

"Şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine, PDL nu mai este un instrument politic. Până îmi termin eu mandatul, nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectivelor. Dacă mă poate ajuta cineva, este chiar Guvernul cu care am semnat un pact, cu premierul, care vizează revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă şi Legea sănătăţii. PDL nu mă poate ajuta, dar nici nu vreau să-şi pună eticheta "suntem partidul lui Băsescu", dar să semene mai mult cu FSN-ul decăt cu PD-ul pe care eu li l-am lăsat".

Privind măsurile economice luate de Guvernul Boc în contextul crizei economice, Băsescu a declarat: "Guvernul Boc şi-a asumat nişte măsuri dureroase pentru populaţie. Dureroase şi pentru oameni politici, să ştiţi că şi eu şi Boc am fost conştienţi de pierderile politice, dar deasupra interesului politic am pus interesul naţional, care era o redresare rapidă macroeconomică".

Preşedintele României a recunoscut că mandatul său se va încheia cu o majoritate USL la guvernare, sau într-o combinaţie care nu va cuprinde şi PDL-ul: "Îmi este clar că mandatul meu se va termina cu USL la guvernare şi cu o largă majoritate în Parlament. Sau altă combinaţie, dar nu cu PDL la guvernare. Pot să fie şi altele, nu vreau să speculez.

Pe plan politic, Preşedintele ţarii noastre recomandă ca noul proiect de Constituţie să ţină cont de referendumul din anul 2009: "Noul proiect de Constituţie trebuie să ţină cont de referendumul din 2009, care prevedea reducerea numărului de parlamentari".

"Numirea lui Crin Antonescu în fruntea comisiei pentru revizuirea Constitiţiei politizează modificarea Constituţiei", mai consideră acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb