"Transformarea digitală accelerată a evidenţiat motivele ce fac din schimbare un avantaj în mediul investiţional"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 29 august 2022

"Transformarea digitală accelerată a evidenţiat motivele ce fac din schimbare un avantaj în mediul investiţional"

(Interviu cu Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric)

Transformarea digitală accelerată a adus în prim plan motivele care fac din schimbare un avantaj semnificativ în mediul de afaceri competitiv de astăzi, este de părere Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric. Acesta ne-a spus, într-un interviu: "Pentru a satisface cu succes nevoile lumii digitale, aşa cum este ea construită, trebuie să transformăm modul în care dezvoltăm şi gestionăm centrele de date IT, ce reprezintă inima acestei lumi".

Reporter: Transformarea digitală este în mintea tuturor, în acest moment. Cum credeţi că va afecta economia? Ce segmente consideraţi, la Schneider Electric, ca fiind punctul de interes al acestei tranziţii?

Traian Petric: După cum ştim cu toţii, criza globală în domeniul sănătăţii a forţat toate statele, organizaţiile şi companiile să se adapteze pentru a-şi proteja mai bine oamenii, activităţile şi relaţiile cu clienţii. În general, Schneider Electric a fost bine pregătit pentru tranziţia către mediul digital încă dinainte de Covid. De exemplu, politica de lucru de la domiciliu a existat înainte de lockdown şi, ca urmare, ne-am adaptat foarte repede la noul context. De asemenea, ani de zile ne deservim clienţii digital (portaluri, comenzi etc.).

Această transformare digitală accelerată a adus în prim plan motivele care fac din schimbare un avantaj semnificativ în mediul de afaceri competitiv de astăzi. Pentru a satisface cu succes nevoile lumii digitale, aşa cum este ea construită, trebuie să transformăm modul în care dezvoltăm şi gestionăm centrele de date IT, ce reprezintă inima acestei lumi. Toate datele sunt transmise prin intermediul centrelor de date şi, pe măsură ce tranziţia către o lume mai automatizată şi digitală se accelerează, este esenţial ca aceste centre de date să poată susţine cererea în creştere - într-un mod eficient şi durabil - creând în acelaşi timp o infrastructură rezistentă în timp. O altă consecinţă a cererii în creştere pentru servicii digitale este consumul de energie tot mai mare al sectorului IT (şi consumul de energie previzionat pentru următorii ani). E un subiect de discuţie de mare importanţă, mai ales în corelaţie cu criza climatică. Potrivit unui raport recent publicat de Schneider Electric, cererea de energie electrică din sectorul IT este de aşteptat să crească cu aproximativ 50% până în 2030, ajungând la 3.200 TWh.

Misiunea de a atinge sustenabilitatea pe toate planurile şi de a adopta practici durabile şi politici corporative s-a maturizat rapid şi dintr-un concept abstract a devenit o realitate pentru multe companii, deoarece vedem din ce în ce mai mulţi giganţi ai internetului care îşi anunţă angajamentul de a obţine o amprentă neutră a emisiilor în operaţiunile lor.

Reporter: Cum sprijină Schneider Electric în ansamblu procesul de transformare digitală a acestor părţi ale economiei? Care este punctul de vedere al SE cu privire la dezvoltarea centrelor de date în România?

Traian Petric: Progresul cloud computing a creat nevoia de a dezvolta mega centre de date. Edge computing şi conceptul de IT distribuit sunt două dintre evoluţiile/tendinţele tehnologice care domină în prezent şi ne conduc la modelul tot mai multor micro centre de date.

Pe măsură ce transformarea digitală este îmbrăţişată de un număr tot mai mare de întreprinderi şi instituţii publice (furnizori de asistenţă medicală, guvern central şi regional, servicii publice şi educaţie), nevoia de putere de calcul sporită şi infrastructura aferentă va continua să crească. Acest lucru este valabil pentru întreaga lume şi credem că va fi o tendinţă adoptată şi în România. Toţi cei de la Schneider Electric suntem încântaţi de perspectivele prezentate de aceste dezvoltări şi suntem gata să sprijinim toţi partenerii noştri în crearea de centre de date durabile de orice tip: mega, micro, centralizate sau la nivel local, în funcţie de nevoile lor specifice.

Reporter: Acum că toate companiile înţeleg semnificaţia durabilităţii şi sunt implicate activ în adoptarea acesteia, care sunt caracteristicile sale cheie conform viziunii valide a Schneider Electric asupra subiectului? Cum defineşte Schneider Electric sustenabilitatea?

Traian Petric: Sustenabilitatea se află în centrul misiunii, afacerii, culturii şi modelului de operare Schneider Electric. Vedem sustenabilitatea atât ca pe o responsabilitate, cât şi ca pe o oportunitate în acelaşi timp - pentru noi, pentru dezvoltare, pentru planetă şi pentru oameni - angajaţii noştri, dar şi furnizorii noştri, clienţii noştri şi partenerii noştri locali. Angajamentul nostru pe termen lung faţă de problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), precum şi faptul că oferim soluţii inovatoare care vizează combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea accesului la energie, precum şi recunoaşterea pe scară largă a eforturilor noastre legate de protecţia mediului, diversitate, egalitate şi incluziune reprezintă dovada că facem cu adevărat din sustenabilitate, o realitate.

De aceea, Schneider Electric este pe locul întâi în domeniul durabilităţii, potrivit revistei Sustainability, deoarece susţinem sustenabilitatea de peste 20 de ani şi suntem cunoscuţi pentru angajamentele noastre ambiţioase în materie de climă, precum şi pentru capacitatea noastră de a împuternici următoarea generaţie de transformare a energiei digitale. În plus, ne aflăm din nou în Top 5 cele mai sustenabile companii din lume, conform Corporate Knights Index 2022.

Reporter: Mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb