ZIARUL BURSA

29 august 2022
Ediţia din 15.08.2024
Texas: Urme de dinozauri ivite în albia secată a râului; UK în caniculă; Tibetul - apă insuficientă; Bucuria producătorilor de şampanie franţuzească

EFECTE NEOBIŞNUITE ALE SECETEI GLOBALE Texas: Urme de dinozauri ivite în albia secată a râului; UK în caniculă; Tibetul - apă insuficientă; Bucuria producătorilor de şampanie franţuzească

Dan NicolaieMiscellanea / 29 august 2022

Dan Nicolaie

Toată planeta este afectată de o secetă teribilă. Din Europa până în America şi din Africa în Asia, oamenii se confruntă cu efectele lipsei de apă. În Marea Britanie a apărut o "toamnă falsă", în SUA sunt descoperite urme de dinozauri în albii de râuri secate, iar China stă sub semnul unei crize alimentare. În ţara noastră, sute de mii de hectare de terenuri agricole sunt afectate, ceea ce înseamnă, automat, mai puţină hrană. În schimb, producătorii de şampanie din Franţa se declară mulţumiţi de ...încălzirea globală.

Delirul este noua normalitate pentru politicienii europeni

Călin RecheaPolitică / 29 august 2022

Călin Rechea

O tovarăşă din Franţa, ministru de stat pentru Europa în guvernul condus de una dintre marionetele lui Jupiter, şi-a prezentat recent talentele propagandistice în Financial Times, dar a uitat că o cerinţă esenţială a propagandei de succes o reprezintă minima legătură cu realitatea.

"Transformarea digitală accelerată a evidenţiat motivele ce fac din schimbare un avantaj în mediul investiţional"

"Transformarea digitală accelerată a evidenţiat motivele ce fac din schimbare un avantaj în mediul investiţional"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 29 august 2022

(Interviu cu Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric) 

Reporter: Transformarea digitală este în mintea tuturor, în acest moment. Cum credeţi că va afecta economia? Ce segmente consideraţi, la Schneider Electric, ca fiind punctul de interes al acestei tranziţii?

Traian Petric: După cum ştim cu toţii, criza globală în domeniul sănătăţii a forţat toate statele, organizaţiile şi companiile să se adapteze pentru a-şi proteja mai bine oamenii, activităţile şi relaţiile cu clienţii.

Colaborarea cu companiile franceze - risc de securitate ridicat pentru Armata Română

ÎNZESTRARE CU BUCLUC Colaborarea cu companiile franceze - risc de securitate ridicat pentru Armata Română

George MarinescuCompanii / 29 august 2022

MBDA Missile Systems - ţinta unui atac al hackerilor şi obiectul unei investigaţii NATO privind o eventuală scurgere de informaţii Compania MBDA ar trebui să furnizeze rachetele destinate corvetelor ce ar urma să fie construite de Naval Group pentru Forţele Navale Române 

Compania franceză MBDA Missile Systems se pare că a devenit victima hackerilor ruşi, conform unor informaţii publicate de BBC, care citează reprezentanţi ai NATO

Acţiunile tranzacţionate la Bursa din Moscova îşi vor reduce pierderile până la sfârşitul anului

ANALIZĂ REUTERS Acţiunile tranzacţionate la Bursa din Moscova îşi vor reduce pierderile până la sfârşitul anului

A.V.Internaţional / 29 august 2022

Indicii majori - MOEX şi RTS - vor urca cu aproape 12% până la finele lui 2022, faţă de nivelul actual Elena Kojuhova, Veles Capital: "Principalul risc pentru bursa rusă este o posibilă revenire a nerezidenţilor din ţările «prietenoase»" 

Bursa de Valori din Moscova îşi va diminua până la sfârşitul anului curent pierderile majore suferite în 2022, conform unui sondaj Reuters care aminteşte că piaţa rusă a scăzut brusc după ce Kremlinul a trimis trupe în Ucraina, în februarie, declanşând un proces de impunere de sancţiuni din partea Occidentului.

Identitate şi civilizaţie

Cristian PîrvulescuEditorial / 29 august 2022

Cristian Pîrvulescu

Conflictul deschis de Rusia împotriva democraţiei liberale - în contextul căruia agresiunea din Ucraina nu este decât o etapă - pune în evidenţă o ecuaţie cu două necunoscute: identitatea şi civilizaţia.

Sursă foto: Formula1.com

Audi confirmă intrarea în "Marele Circ"

O.D.Sport / 29 august 2022

Formula 1 se îmbogăţeşte cu încă o mare companie din domeniul auto. Brandul de automobile premium Audi al grupului german Volkswagen AG a anunţat intrarea în cursele de Formula 1. Din 2026, Audi va concura în Campionatului Mondial de Formula 1, cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile, cu o divizie de motoare dezvoltată special pentru acest eveniment. Anunţul privind echipa la care se va alătura Audi va fi făcut până la finalul acestui an, a anunţat compania.

Sursă foto: Facebook / Curtea Domnească - Turnul Chindiei Târgovişte

Proiect: Belcanto la Curtea Domnească

O.D.Cultură / 29 august 2022

Tinerii muzicieni au o nouă ocazie de a se afirma. Proiectul "Belcanto la Curtea Domnească", reunind interpreţi de rang internaţional şi tineri muzicieni selectaţi din toată ţara, în cadrul unui eveniment menit să contribuie la dezvoltarea profesională a noii generaţii de artişti lirici şi la promovarea spaţiilor emblematice se va desfăşura, în perioada 30 august - 4 septembrie, la Târgovişte şi Potlogi.

Profitabilitatea Carbochim scade cu 27%, faţă de cea de la jumătatea anului trecut

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE LUI 2022 Profitabilitatea Carbochim scade cu 27%, faţă de cea de la jumătatea anului trecut

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 august 2022

Carbochim Cluj-Napoca, producător de abrazive controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a raportat pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 0,75 milioane de lei, în scădere cu 27,4% faţă de cel din prima jumătate a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au crescut într-o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Turbomecanica - venituri în creştere cu 10%, dar profit în scădere

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI Turbomecanica - venituri în creştere cu 10%, dar profit în scădere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 august 2022

Turbomecanica Bucureşti (TBM) a raporatat, pentru primele şase luni ale anului, venituri de 57,7 milioane de lei, cu 10,5% peste cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 0,76 în scădere cu 12,2% sub cel din perioada ianuarie-iunie 2021, conform raportului producătorului de componente pentru aeronave publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Simtel a încheiat un acord cu un retailer din domeniul alimentar până în vara anului 2027

PENTRU CONSTRUCŢIA DE CENTRALE FOTOVOLTAICE Simtel a încheiat un acord cu un retailer din domeniul alimentar până în vara anului 2027

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 august 2022

Valoarea primelor comenzi este de 4,5 milioane de euro Acţiunile Simtel au urcat puternic în zilele de dinaintea anunţării contractului  

Simtel Team (SMTL) a încheiat un acord-cadru cu un retailer din domeniul alimentar, pentru dezvoltarea de centrale fotovoltaice pe acoperiş, sol, carport sau pe faţada clădirilor, conform unui raport al companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acces la istorie cu ajutorul unui joc video

EDUCAŢIE ŞI DISTRACŢIE Acces la istorie cu ajutorul unui joc video

O.D.Miscellanea / 29 august 2022

Jocurile video pot constitui o bună trambulină pentru acumularea de cunoştinţe. Important este felul în care acestea sunt concepute. Un joc video educaţional, realizat de către o echipă de programatori români şi care prezintă povestea Europei de-a lungul unor perioade istorice-cheie, este foarte bine primit de către public.

"Oamenii şi-au schimbat filozofia de viaţă - au înlocuit planurile pe termen lung cu ce pot face astăzi"

MARIUS PANDEL, CO-FONDATOR CHRISTIAN TOUR: "Oamenii şi-au schimbat filozofia de viaţă - au înlocuit planurile pe termen lung cu ce pot face astăzi"

EMILIA OLESCUCompanii / 29 august 2022

Christian Tour a lansat un charter către Iordania 

Oamenii şi-au schimbat filozofia de viaţă şi fac totul acum, când pot, ne-a spus Marius Pandel, co-fondator al agenţiei de turism Christian Tour, care ne-a precizat că planurile pe termen mediu şi lung au fost înlocuite cu ceea ce putem face astăzi şi că lumea se bucură de viaţă.

Alocare bugetară majorată consistent pentru IMM Invest Plus

Alocare bugetară majorată consistent pentru IMM Invest Plus

G.M.Companii / 29 august 2022

17,75 miliarde lei reprezintă noul plafon total al garanţiilor care pot fi acordate Suma respectivă va asigura sprijin pentru peste 24.000 companii din ţara noastră 

Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde lei de Guvern, ceea ce va permite mai multor companii din ţara noastră să acceseze sprijinul financiar oferit de stat.

Majorare salarială pentru bugetari

Majorare salarială pentru bugetari

G.M.Politică / 29 august 2022

Guvernul a aprobat o nouă majorare salarială pentru bugetari. Aproape un milion de angajaţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice vor avea o creştere salarială cu o pătrime faţă de aceea de care ar fi trebuit să aibă parte în anul 2022 conform legii salarizării unice, potrivit informaţiilor oferite de Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Sursă foto: Facebook / Porsche

SURSE BLOOMBERG: Porsche - evaluată la 85 de miliarde de dolari, în baza cererii pentru IPO

V.R.Internaţional / 29 august 2022

Compania auto germană Porsche AG a atras interesul investitorilor pentru oferta sa publică iniţială (IPO), cererea din partea acestora dându-i o evaluare de până la 85 de miliarde de dolari, spun surse citate de Bloomberg, care menţionează că, în condiţiile date, una dintre cele mai mari listări din Europa este pregătită să îşi urmeze calea, în ciuda turbulenţelor de pe piaţă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 August 2022

MACRO NEWSLETTER 29 August 2022

Macroeconomie / 29 august 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în iulie 2022, până la până la 5,8%, de la 6,2%, pe fondul unei creşteri anuale de 7% a creditului guvernamental, după un avans de 8,5% în luna anterioară, şi a unui avans...

Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 august 2022

Tranzacţii de 16,9 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis mixt săptămâna de tranzacţionare, într-un climat negativ pentru pieţele de acţiuni europene.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo