Transilvania Investments a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2022, o creştere de 103,82% a profitului faţă de sfârşitul primului trimestru din anul precedent şi menţine, astfel, trendul înregistrat încă din 2021, un an de revenire după criza sanitară, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, la finalul lunii martie, profitul pentru primele trei luni ale anului se ridică la 41,6 milioane de lei, faţă de 20,41 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. O creştere de 86,97% a fost înregistrată şi pentru veniturile nete din exploatare, care au atins 47,64 milioane de lei.
Activele totale ale Transilvania Investments sunt de 1.562,22 milioane lei, valoare înregistrată în 31 martie, în creştere cu 180,32 milioane lei, respectiv cu 13,05% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. La aceeaşi dată, activul net a fost de 1.403,07 milioane lei (0,6520 lei/acţiune), în creştere cu 12,78% comparativ cu activul net la data de 31 martie 2021.
Transilvania Investments se află în plin proces de definire a unei noi strategii de business pentru companiile din portofoliu. Focusul acestui an rămâne sectorul turismului, care acoperă 23% din valoarea portofoliului. Compania are în dezvoltare planuri de eficientizarea a managementului celor aproape 8.000 de camere de hotel, astfel încât interesul crescut pentru turismul intern să fie valorificat la potenţial maxim.
Compania se aşteaptă la randamente în creştere şi pentru deţinerile din sectorul energetic, favorizate de contextul global, şi cele din bănci şi servicii financiare, cele trei supersectoare acoperind, împreună, 56 % din valoarea portofoliului Transilvania Investments, se menţionează în comunicat.
1. Dincolo de cifre
(mesaj trimis de Anonim în data de 16.05.2022, 20:21)
Tot profitul este de fapt provenit din dividendele de la BRD… este singurul SIF care s-a imprumutat masiv sa cumpere actiuni la Banca Transilvania, inainte ca acestea sa scada cu 25%. Operational cheltuielile au explidat, ca au nevoie de consultanti externi si staff solid care sa ii invete “strategia” de viitor pentru cele 8000 de camere… avand in vedere ca ei se premiaza, bonuseaza, etc… dar cu administrarea activelor e mai greu daca nu te pricepi… felicitari BT pentru preluarea totala a companiei si pentru performerii?!? pe care i-ai instalat la Brasov.