Transport Trade Services vine la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 7 mai 2021

Transport Trade Services vine la BVB

Oferta vizează vânzarea a cel mult 50% din companie

Transport Trade Services (TTS) intenţionează să lanseze o Ofertă Publică Iniţială prin care să vândă cel mult 15 milioane de acţiuni existente, reprezentând maxim 50% din capitalul companiei, care să fie listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat astăzi operatorul de transport.

Oferta va avea două tranşe, respectiv cea pentru retail, care va fi de până la 2,25 milioane de acţiuni şi cea pentru investitori instituţionali, de cel mult 12,75 milioane de acţiuni. Valoarea nominală a unei acţiuni este de un leu. Compania se aşteaptă ca oferta să fie lansată în ultima decadă a acestei luni, sub rezerva condiţiilor pieţei şi a aprobării prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

TTS, împreună cu subsidiarele pe care le consolidează (TTS (Grup)), activează pe segmentul de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, asigurând activităţi de expediţie de mărfuri, transport fluvial, operaţiuni portuare în mod special pentru cereale, minerale şi chimicale, precum şi alte activităţi conexe şi auxiliare. În anul 2020, TTS (Grup) a fost responsabil pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacităţii şi dimensiunii flotei proprii.

Grupul deţine o flotă fluvială (barje, împingătoare, nave cu autopropulsie), cu o capacitate totală de 768kt şi o flotă de şase macarale plutitoare de mare capacitate. Operaţiunile comerciale ale TTS (Grup) se desfăşoară în nouă ţări, respectiv în România, Serbia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ucraina şi Germania. TTS (Grup) operează zece terminale portuare, trei în Constanţa şi şapte pe cursul Dunării (Brăila, Galaţi, Giurgiu, Olteniţa, Bechet şi Turnu Severin în România, precum şi Fajsz în Ungaria). Pe lângă activităţile de logistică TTS (Grup) integrează şi activităţi complementare de reparaţii şi construcţii nave prin cele două şantiere navale pe care le deţine la Galaţi şi la Cernavodă.

Conform comunicatului, TTS (Grup) are o strategie clară de dezvoltare, pentru consolidarea poziţiei sale de lider în segmentul serviciilor logistice integrate pe Dunăre şi de expansiune geografică. Strategia cuprinde achiziţii de companii, parteneriate puternice stabilite cu clienţi mari şi stabili, eficientizare şi digitalizare, toate acestea fiind deja în curs de dezvoltare.

Petru Ştefănuţ, CEO al TTS (Grup) a afirmat: "Strategia noastră este de dezvoltare şi perfecţionare a serviciilor oferite clienţilor, cu multă grijă pentru mediu. Planurile pe care le avem completează operaţiunile actuale ale Grupului şi vizează achiziţii, creştere organică şi eficientizare continuă, cu reducerea emisiilor de carbon. Privim modernizarea activelor şi digitalizarea proceselor ca pe un element de identitate a TTS (Grup). Echipa a construit o cultură a performanţei şi implicării care are o şansă în plus, în contextul actual. Creşterea transportului pe ape interioare este solicitată de întreaga economie a continentului, pentru preluarea de marfă transportată rutier, cu impact pozitiv în reducerea emisiilor de carbon. Aceste evoluţii creează şi un context favorabil privind accesarea unor fonduri europene nerambursabile, pe care intenţionăm să îl valorificăm pentru proiectele menţionate. Interesul creat este relevant pentru noi, permite maturizarea mai rapidă a planurilor pe care le avem, o oportunitate pentru toate părţile cointeresate, fie parteneri, fie echipă, fie acţionari."

Anul trecut, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 milioane de lei, EBITDA de 114 milioane de lei şi un profit net de 48 milioane lei, compania reuşind să atenueze impactul negativ asupra operaţiunilor portuare şi activităţilor de expediţie, generat atât de restricţiile impuse de pandemia COVID-19, cât şi de un an agricol dificil pe piaţa românească.

Acţiunile TTS sunt deţinute de 14 persoane fizice. Echipa de management şi fondatorul deţin împreună 67,57% din acţiunile totale.

După aprobarea Autorităţii, prospectul de listare va fi disponibil pe paginile de internet ale companiei, ale Bursei de Valori Bucureşti, precum şi a societăţilor de intermediere Swiss Capital, TradeVille şi SSIF BRK Financial Group, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Pe partea de retail se va suprasubscrie clar de peste 5-6 ori, asa ca cine va subscrie va primi niste resturi in urma pro-rata. Va fi interesant cum va intra in picaj dupa lansare, la fel ca: SNG, SNN, EL, DIGI, SFG, FP.

    1. Exact asa vad si eu (dupa 23 de ani pe bvb)

      Dupa 23 de ani pe BVB stai prost cu vederea.

      Nu stiu ce sa zic. Depinde de dimensiunea pe care o va avea. Daca va fi buna pentru fondurile Pilon II nu cred sa cada prea tare.

      Depinde ce spune prospectul si cu ce pret vin pe bursa. Eu cred ca va creste masiv in primele zile ca si cele de pe AeRO.

      vin pe bursa pentru finantare, sunt lideri pe segmentul lor in Romania

      au tot tatonat sa cumpere mici santiere gen SNO.... 

      Vad pana 50 la suta din actiuni existente. Nu fac MCS. Adica fara finantare.

    De ce-ai plecat,de ce revii?

    De ce divizia Băncii Mondiale a preferat sa-si lichideze poziția în pierdere? 

    1. Ifece a băgat 12 mil și a vândut cu 15 in total, nu e chiar pierdere, dar după 6 ani nici nu arata a câștig real

    au ramas si astia fara bani. Asta ati votat draga TTS.

    1. Cititi bine si apoi vorbiti.Au profit E OK, vor extindere E OK, vor fonduri E OK, VAND pana la 50% E SUPER OK . Sunt pe o zona unde statul e OUT deci sunt de luat .

      Profitul ar putea fi OK daca si pretul de vanzare al actiunii TTS va fi OK.Banii merg in buzunarele actionarilor care vand, finantarea ar putea veni de la o MCS, evident la valoarea nominala a actiunii TTS, pentru ca actionarii initiali sa nu piarda controlul asupra societatii. Cat despre "luat", ca sa raspund si la 3. vorba lui Matache Macelaru : "asta am, asta va dau".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb