TRAVEL PLANNER: Bulgaria are toate şansele să rămână şi în acest an principala destinaţie externă accesibilă românilor

J.P.
Comunicate de presă / 6 ianuarie 2022

Bulgaria are toate şansele să rămână şi în acest an principala destinaţie externă accesibilă românilor

Potrivit consultanţilor Travel Planner, 2021 a fost un an bun pentru litoralul bulgăresc, în special din punct de vedere al turiştilor români, care s-au aflat pe primul loc ca pondere în rândul vizitatorilor străini. Turiştii trebuie să ştie, însă, că pe fondul inflaţiei şi al nesiguranţei determinate de pandemie, preţurile au crescut. Tarifele aplicate de hotelurile de pe litoralul bulgăresc sunt influenţate mult de pieţele vestice, dinspre care turiştii veneau şi în capetele de sezon, pe când românii şi bulgarii se rezumă la perioada iulie - august. Ultimii doi ani nu au fost foarte buni, litoralul bulgăresc simţind lipsa multor pieţe occidentale iar hotelierii vor să recupereze pierderile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pe de altă parte, au fost deschise câteva hoteluri noi iar o parte dintre hoteluri au făcut schimbări importante, renovări, îmbunătăţiri. Un exemplu special îl constituie Reina del Mar, din lanţul HVD, din Obzor, cel mai bun hotel de pe litoralul bulgăresc, care a fost construit aproape exclusiv în timpul pandemiei. Succesul extraordinar de care s-a bucurat şi se bucură acest complex denotă orientarea românilor către servicii bune, de calitate ridicată, iar această tendinţă se va păstra şi anul viitor.

La fel ca şi anul precedent, turiştii trebuie să ştie că vor fi oferte speciale mai puţine şi probabil mai reduse, mai ales că hotelierii din ţara vecină se aşteaptă la un sezon de vară bun. Bulgaria este o ţară cu grad similar de vaccinare precum România, iar dacă aceasta poate fi o problemă pentru vest europeni, pentru români nu va fi. Noua tulpină Omicron a panicat turiştii din Europa occidentală iar pentru moment cursele aeriene charter au fost suspendate, neputându-se anticipa încă intensitatea la care se vor relua în timpul sezonului. Dacă aceste curse dinspre vest se vor relua precum în anii ante-pandemie, vor fi mai puţine locuri disponibile pentru români. Aşadar, specialiştii Travel Planner recomandă rezervările din timp, early booking, pentru ca turiştii să fie siguri că îşi asigură un loc la hotelul preferat, la un preţ şi la condiţii superflexibile.

Situaţia va depinde destul de mult şi de contextul celorlalte două destinaţii externe tradiţionale ale românilor, Turcia şi Grecia. În general, au fost restricţii mai mari către aceste destinaţii către care au călătorit mai ales turiştii vaccinaţi, o parte rezervând din timp, pe când Bulgaria a fost preferată de turiştii nevaccinaţi datorită lipsei restricţiilor.

"Este posibil ca vara aceasta serviciile să crească din punct de vedere calitativ, deoarece majoritatea hotelierilor vor pregăti din timp staff-ul şi vor identifica soluţii pentru a asigura servicii bune în perioadele mai aglomerate. Recomand tuturor să apeleze la agenţiile de turism, care pot furniza informaţii despre hoteluri de calitate, serioase. Am discutat cu fiecare hotelier partener în parte, şi am observat că toţi au învăţat lecţia oferită de sezonul precedent şi vor să se pregătească pentru un an mai bun. Ne aşteptăm ca în sezonul de vară să se elimine restricţiile sau cel puţin să fie o relaxare mai mare, pentru că România este o piaţă strategică în acest moment pentru Bulgaria", declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Topul staţiunilor şi tipologia turistului român

Zona Sunny Beach - Obzor, unde se află lanţuri hoteliere importante, va avea în continuare creşteri considerabile de turişti români. Vestea bună, mai ales pentru turiştii ardeleni, este că Blue Air va introduce, în timpul sezonului estival, zboruri directe din Cluj către Burgas, cu o frecvenţă de două curse pe săptămână. Staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur rămân în continuare tradiţionale şi la mare căutare.

Turiştii români vor prefera hoteluri de calitate, mai ales că majoritatea reprezintă familii cu copii, un aspect interesant fiind faptul că segmentul de familii cu doi copii este în creştere. Mâncarea este foarte importantă în alegerea hotelului, iar alte facilităţi dorite sunt proximitatea unui aqua park, poziţionarea pe plajă, acces la şezlonguri, bar pe plajă.

În această perioadă, specialiştii Travel Planner recomandă rezervările în sistem early booking, deoarece există condiţii superflexibile, avansul este 0 la rezervare, anularea gratuită şi plata în rate. Reducerile se situează între 15% şi 35%, cele mai multe hoteluri bune practicând reduceri în jur de 20%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb