TRAVELMINIT: Sezonul turistic se extinde până la sfârşitul lunii septembrie

A.P.
Comunicate de presă / 28 august 2020

Sezonul turistic se extinde până la sfârşitul lunii septembrie

Sezonul turistic se va încheia anul acesta la finalul lunii septembrie, datorită rezervărilor efectuate de români, în număr de peste 23.000 de nopţi, pentru acea lună, anunţă platforma hotelieră Travelminit.ro.

Sezonul turistic de vară a debutat anul acesta cu o întârziere de aproape două luni din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor impuse de autorităţi, dar intră în recuperări.

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din România pentru luna septembrie sunt pe litoral sau în staţiunile balneare

Românii îşi doresc în continuare să călătorească la mare sau în staţiunile balneoclimaterice, datorită căldurii. Astfel, în topul destinaţiilor din România preferate de români pentru septembrie se numără staţiunile de pe litoralul Mării Negre, fiind urmate îndeaproape de staţiunile balneare, precum Sovata, Praid şi Băile Herculane. Alte destinaţii preferate de români sunt marile oraşe din ţară, precum Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu.

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare/persoană este 96 RON

Rezervările făcute pe platforma Travelminit.ro arată că costul mediu al unei noapţi de cazare pentru un sejur în luna septembrie este 96 RON/persoană. Peste 23.000 de nopţi de cazare au fost deja rezervate pentru prima lună de toamnă, iar specialiştii se aşteaptă ca numărul total de rezervări să fie cu 10 - 30% mai mare până la finalul lunii.

Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri sau de familii cu copii, iar costul mediu pentru un sejur de 3 nopţi pentru o familie formată din 2 adulţi şi 1-2 copii este de 1.051 RON. Pe de altă parte, cuplurile care vor călători în septembrie vor cheltui în medie 758 RON pentru un sejur de 3 nopţi, notează datele centralizate de Travelminit.

Costul mediu al unui sejur în staţiunile balneare sau pe litoral este 1.170 RON (3 adulţi, 4 nopţi)

Vacanţele pe litoral şi în staţiunile balneare sunt mai costisitoare decât cele la munte sau în oraşele turistice ale ţării. Astfel, pentru un sejur de 3 nopţi la munte (Valea Prahovei) costul mediu este de 1.093 RON/3 persoane sau 729 RON/3 persoane pentru o vacanţă de 3 nopţi în oraşe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sighişoara şi Bucureşti.

Românii care şi-au rezervat vacanţe în staţiunile de la malul mării vor achita în medie 1.195 RON/3 persoane pentru un sejur de 4 nopţi. Staţiunile balneare au reprezentant interes pentru românii care şi-au rezervat concedii în luna septembrie, iar un sejur de 4 nopţi pentru 3 adulţi costă în medie 1.170 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb