Încălzirea globală cu 2°C va tripla regiunile cu căldură letală

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 6 februarie

Încălzirea globală cu 2°C va tripla regiunile cu căldură letală

English Version

Un nou studiu publicat în revista Nature Reviews Earth and Environment avertizează că o creştere a temperaturii globale cu 2°C va duce la o triplare a suprafeţelor terestre unde căldura devine periculoasă chiar şi pentru persoanele sănătoase. Regiunile afectate ar putea echivala cu suprafaţa Statelor Unite, iar persoanele în vârstă vor fi cele mai expuse riscurilor.

Căldura extremă: un pericol pentru milioane de oameni

Oamenii de ştiinţă din Regatul Unit şi SUA au combinat datele climatice cu studiile privind mortalitatea cauzată de temperaturile extreme. Rezultatele arată că o încălzire cu 2°C faţă de epoca preindustrială ar duce la o triplare a suprafeţelor afectate de temperaturi fatale, unde corpul uman nu mai poate regla temperatura şi supravieţuirea devine imposibilă după şase ore de expunere. Pentru adulţii între 18 şi 60 de ani, peste 6% din suprafeţele terestre vor fi afectate, iar pentru persoanele de peste 60 de ani, acest procent va creşte la 35%. Cele mai expuse zone vor fi subcontinentul indian şi Peninsula Arabică, unde temperaturile ridicate sunt deja o problemă.

Depăşirea limitelor Acordului de la Paris

Conform Acordului de la Paris din 2015, ţările s-au angajat să menţină încălzirea globală "clar sub 2°C". Cu toate acestea, angajamentele actuale nu sunt suficiente, iar ONU estimează că lumea se îndreaptă spre o încălzire de 2,6 - 2,8°C până la sfârşitul secolului.

Dacă aceste proiecţii se concretizează, milioane de oameni vor fi expuşi unui climat incompatibil cu supravieţuirea umană, iar efectele asupra sănătăţii şi economiei globale vor fi devastatoare.

Soluţii pentru a reduce impactul încălzirii globale

Pentru a face faţă acestui risc major, studiul recomandă măsuri de adaptare, cum ar fi crearea de adăposturi publice răcoroase, utilizarea aerului condiţionat şi modificarea mediului urban pentru a reduce efectele valurilor de căldură. Profesorul Tom Matthews de la King's College London subliniază că, pe măsură ce temperaturile cresc, accesul la spaţii mai reci devine o necesitate vitală. În plus, un alt studiu recent, publicat în Nature Medicine, arată că, deşi încălzirea globală ar putea reduce numărul de decese cauzate de frig, această scădere nu va compensa creşterea dramatică a mortalităţii din cauza căldurii.

Fără măsuri rapide şi eficiente, valurile de căldură extreme vor deveni una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii umane în următoarele decenii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7728
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2971
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9880
Gram de aur (XAU)Gram de aur440.2758

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb