Trei centre medicale de permanenţă, amenajate la Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 12 mai 2023

Trei centre medicale de permanenţă, amenajate la Galaţi

Gălăţenii care au nevoie de consultaţii, dar vor să evite aglomeraţia din Unitatea de Primiri Urgenţe, au la dispoziţie trei centre medicale de permanenţă, ultimul fiind dat în folosinţă în această săptămână.

Primăria municipiul Galaţi informează că cel din urmă a fost amenajat într-un punct termic dezafectat, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la 1,3 milioane de lei.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiul Galaţi, a subliniat: "Noul centru va asigura asistenţa medicală primară şi de urgenţă în această zonă a oraşului foarte populată. Pe de o parte venim mai aproape de gălăţeni în ce priveşte asigurarea serviciilor medicale, pe de altă parte degrevăm unităţile de primiri urgenţe. Deja cele două centre medicale de permanenţă pe care le-am înfiinţat în oraş sunt de un real sprijin, dovadă numărul mare de prezentări la acestea.

În continuare ne dorim să înfiinţăm un al patrulea centru medical în Valea Oraşului. Sănătatea este o prioritate şi vom continua investiţiile în acest domeniu".

Lucrările derulate aici au vizat compartimentarea fostului punct termic unde au fost amenajate spaţii pentru: sală de tratament, sală de aşteptare, cabinet de consultaţii, cameră gardă, grup sanitar şi vestiar. De asemenea, s-au executat lucrări de reparaţii la faţadă, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, de instalare a unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi,reabilitarea instalaţiilor sanitare, iluminat, montare a centralei de termice etc. Totodată, s-au asigurat dotările necesare.

Centrul de permanenţă va deveni funcţional începând de luni, 15 mai 2023. Programul va fi de luni până vineri, între orele 15.00 - 8.00, şi non-stop în weekend şi în zilele de sărbători legale.

Valoarea lucrărilor, executate de către firma Gascon Global Construct SRL, este de 1,3 milioane de lei fără TVA.

Primăria municipiului Galaţi a înfiinţat deja alte două centre medicale de permanenţă care s-au dovedit un real sprijin pentru gălăţeni, fiind înregistrate până acum circa 60.000 de prezentări. Este vorba despre Centrul de permanenţă nr. 1, situat pe str. Drumul Viilor nr. 14, Bl. J4, parter, care funcţionează din 18 septembrie 2017, şi de Centrul de permanenţă nr. 2 "Sfântul Luca", situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu nr. 10-12 (Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi") ce funcţionează din 17 septembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb