Trump spune că nu l-a întrebat pe Putin despre recompensele ruse pentru uciderea americanilor în Afganistan

J.P.
Internaţional / 29 iulie 2020

Trump spune că nu l-a întrebat pe Putin despre recompensele ruse pentru uciderea americanilor în Afganistan

Preşedintele Donald Trump a declarat că nu l-a întrebat niciodată pe Vladimir Putin cu privire la rapoartele serviciilor de informaţii din SUA, care arată că Moscova ar fi plătit talibani să omoare soldaţi americani în Afganistan, conform Reuters.

Donald Trump spune că nu l-a confruntat niciodată pe Vladimir Putin pe tema presupuselor recompense

"Nu am discutat despre asta cu el niciodată", a spus Trump.

Donald Trump a explicat că, oricum, nu a fost informat pe această temă înainte ca ea să apară în presă, în iunie. Întrebat de ce nu l-a confruntat pe Vladimir Putin pe această temă în discuţia lor de joi, preşedintele SUA a răspuns: "A fost un apel telefonic în care am discutat alte chestiuni şi, sincer să fiu, este o problemă despre care mulţi spun că ar fi o ştire falsă".

Liderul de la Casa Albă a explicat că el şi preşedintele Federaţiei Ruse au discutat, la telefon, despre non-proliferare nucleară.

Cu alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie la orizont, democraţii din Congresul SUA l-au acuzat pe preşedintele Donald Trump că nu a luat suficient de în serios informaţiile serviciilor secrete cu privire la decesele soldaţilor. Ei au presat comunitatea de informaţii şi Casa Albă, astfel încât să fie dezvăluite mai multe date.

Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru uciderea militarilor SUA în Afganistan

Robert O`Brien, consilierul american pe probleme de securitate naţională, a subliniat că Donald Trump nu a fost informat verbal referitor la recompensele ruse, pentru că ofiţerul CIA însărcinat cu acest rol a ajuns la concluzia că rapoartele nu sunt coroborate.

Deşi anumite publicaţii de presă susţin că preşedintele SUA a fost informat despre presupusele recompense în timpul unei informări din februarie şi că Trump nu ar fi citit raportul, liderul american a infirmat categoric această speculaţie.

"Nu a ajuns niciodată pe biroul meu. Ştiţi de ce? Pentru că ei nu au crezut, serviciile de informaţii, ei nu au crezut că este reală (n.r. - informaţia despre recompense). Nu aş fi avut o problemă - dacă ajungea pe biroul meu, făceam ceva în legătură cu asta", a explicat Donald Trump.

Donald Trump, care ar fi purtat deja opt discuţii cu Vladimir Putin de la momentul în care ar fi fost informat despre raport, a precizat că mai mulţi oficiali din zona de informaţii se îndoiesc de veridicitatea raportului.

În plus, preşedintele SUA a afirmat că, de fiecare dată, citeşte raportul elaborat zilnic de către serviciile de informaţii.

"Îl citesc o grămadă, să ştiţi, îl citesc o grămadă. Le place să spună că nu citesc. Citesc o grămadă", a declarat Donald Trump.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb