TUDOSE:  "Legile privind investiţiile de interes public şi fondul suveran sunt la nivel de draft final"

A.C.
Politică / 22 aprilie 2017

Mihai Tudose

Mihai Tudose

Actualizare 10:30 Grindeanu: "Legile privind proiectele strategice şi Fondul Suveran de Investiţii vor fi supuse rapid dezbaterii publice"

Proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii şi cel referitor la proiectele strategice urmează să fie supuse rapid dezbaterii publice şi transmise Parlamentului pentru adoptare, a afirmat, vineri, premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit şefului Executivului, actul normativ privind proiectele strategice a fost discutat în Ministerul Economiei, potrivit Agepres.

"Lucrurile, în primă formă, au fost discutate în interior. Urmează o perioadă în care vor mai fi dezbătute de către specialişti, urmând ca extrem de rapid această lege pe proiectele strategice să fie supusă dezbaterii publice, trimisă în Parlament", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la finalul unei vizite în judeţul Brăila.

Premierul a fost însoţit în vizita sa de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

În contextul vizitei, prim-ministrul Grindeanu a mers şi la companiile Yazaki şi Promex.

"Am ţinut foarte mult să merg la o fabrică de tradiţie (...) pentru România, la Promex. (...) Este o companie care a făcut cinste ţării noastre, care face şi acum export foarte mult, care trebuie a fi impulsionată şi ajutată pentru a se dezvolta", a spus Grindeanu.

Totodată, şeful Executivului a făcut referire la proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii.

"Urmează (...) o săptămână - două, în continuare, de discuţii cu specialişti, (...) astfel încât Legea de constituire a Fondului Suveran şi anexele (...) să poată fi trimise spre Parlament rapid. (...) Una din priorităţi este (...) procesul de reindustrializare a României, iar Promex, din acest punct de vedere, este un partener eligibil în a se înscrie (...) pe ceea ce înseamnă inclusiv acest Fond de Investiţii", a spus Grindeanu.

Pe de altă parte, şeful Executivului a precizat că a mers şi la Biserica Greacă 'Buna Vestire' din Brăila, având în vedere că, vineri, este sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. "Această biserică este prinsă şi este în evaluare acum pe POR, pentru fonduri europene pentru renovare", a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă a luat apă sfinţită de la Biserica Greacă, Grindeanu a răspuns: "Am luat aghiasmă, da, sigur. (...) Surprinzător, şi domnul ministru Tudose".

(A.C.)

-------------

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a anunţat vineri, la Brăila, că două proiecte mari ale Guvernului Grindeanu, respectiv Legea privind investiţiile de interes public şi Legea fondului suveran de dezvoltare şi investiţii, sunt gata la nivel de draft final.

Tudose a declarat, citat de Agerpres: "Marea provocare a fost să obţinem suportul din punct de vedere al serviciului tehnic, dar şi pentru viitoarele aprobări de la organismele internaţionale, respectiv FMI, Comisia Europeană, lucru care s-a întâmplat. Chiar aseară, când veneam spre Brăila, am primit ultimul material de la BEI, care a lucrat cu noi şi pentru noi din partea Comisiei Europene".

Ministrul Economiei a precizat că ambele proiecte sunt făcute complet, în sensul că "există legea de înfiinţare a fondului şi există actul constitutiv al acestei structuri ca anexă la proiectul de lege, făcând parte integrantă din lege", iar în ceea ce priveşte Legea privind investiţiile de interes public există corpul de lege şi normele de aplicare, "pentru că, după cum ştiţi, aveam boala aceasta, ne omorau apoi normele, care trebuiau făcute în 60 sau 90 de zile, care se transformau în 120 de zile şi care schimbau complet sensul legii iniţiale".

Ministrul Economiei a precizat: "(...) Vom avea răspunsul la toate simulările pe care le facem, pentru că vrem să fie legi stabile, să nu mai trebuiască modificate din an în an, pe care să ne putem baza şi care să răspundă necesităţilor privind marile investiţii de interes public din România".

Mihai Tudose a mai spus că există două sau trei variante ale legilor, pe care se fac simulări interministeriale, într-o săptămână urmând să fie finalizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb