Tulpina Delta, adusă la Buzău de doi buzoieni întorşi din Marea Britanie

Ana Felea
Miscellanea / 21 iulie 2021

Tulpina Delta, adusă la Buzău de doi buzoieni întorşi din Marea Britanie

Specialiştii au confirmat primele cazuri de infecţie cu noua tulpină Delta a virusului SARS-CoV-2 şi în judeţul Buzău. După o perioadă de mai bine de o lună de zile în care, în judeţ, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică anunţă că sunt deja două confirmări de boală cu noua tulpină, despre care specialiştii spun că este mult mai contagioasă şi mai agresivă decât primele variante ale virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre o familie care a călătorit în Marea Britanie, dar, din fericire, cei doi soţi sunt în afara oricărui pericol.

Primii buzoieni confirmaţi cu noua tulpină Delta sunt un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, întorşi la începutul lunii iulie din Marea Britanie, ţară unde au fost identificate mai multe cazuri de infecţie cu tulpina Delta. La Buzău, confirmarea de boală pentru cei doi soţi a venit în urmă cu câteva zile, de la specialiştii de la Bucureşti unde au fost trimise pentru secvenţiere probele prelevate de la cei doi bolnavi.

"Cei doi pacienţi din Marea Britanie au fost diagnosticaţi cu tulpina Delta. În prezent sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău (pacientul) şi în Spitalul Mun. RM Sărat (pacienta). Au prezentat o formă medie, au fost investigaţi şi au primit tratament. În prezent starea de sănătate este una bună ", anunţă Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.

Din fericire, starea lor de sănătate este una bună, astăzi bărbatul fiind externat, iar soţia fiind nevoită să mai rămână în spital deoarece este însărcinată şi trebuie ţinută sub obsevaţie. Tânăra gravidă este internată la Spitalul din Râmnicu Sărat şi are o formă uşoară de boală, fără probleme respiratorii astfel încât atât femeia cât şi bebeluşul ei sunt în afara oricărui pericol.

"La momentul actual, sunt trei pacienţi internaţi la Spitalul Râmnicu Sărat. Până marţi, au fost patru, dar un bebeluş de zece luni a fost externat la cererea părinţilor. Printre cei trei internaţi se află o pacientă, o gravidă venită din Anglia, la care s-a făcut şi secvenţierea. Am discutat cu epidemiologul spitalului şi mi s-a spus că telefonic s-a confirmat varianta Delta a virusului SARS CoV-2 la această pacientă. Toţi pacienţii au stare generală bună, au făcut forme uşoare de boală, nu pun probleme deosebite", a declarat pentru şansanews.ro Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat .

Soţul tinerei este internat la Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean Buzău. Şi bărbatul în vârstă de 43 de ani are o stare de sănătate bună.

"După o lună şi puţin de linişte, avem un caz de infecţie cu tulpina Delta. Este unul dintre cei 3 pacienţi internaţi la Boli Infecţioase. Este un bărbat de 43 de ani. Starea acestuia este bună, nu are probleme respiratorii", a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău.

Surse medicale au declarat, pentru sansanews.ro, că este vorba şi despre o a treia persoană infectată cu noua tulpină Delta. Este vorba despre o rudă a celor doi soţi. DSP a confirmat faptul că şi tatăl femeii este pozitv COVID-19, însă deocamdată nu ar fi venit rezultatul secvenţierii probelor prelevate şi trimise la Bucureşti.

Deşi starea tuturor bolnavilor este una bună, colectivul medical este în alertă mai ales că aceste confimări au dovedit faptul că Buzăul nu va fi ferit de producerea unui al patrulea val al îmbolnăvirilor.

"Suntem în stare de alertă întrucât, cu siguranţă, valul 4 nu ne va ocoli, iar confirmarea acestui prim caz ne arată că nici în Buzău nu vom fi feriţi de această tulpină care, din câte am auzit de la specialişti, ar fi mai agresivă şi mai contagioasă decât cealaltă tulpină", a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău.

Deocamdată, în cele două spitale din Buzău care tratează pacienţii Covid-19 sunt internate şase persoane. Vestea bună este că niciunul dintre bolnavi nu a avut nevoie de tratament şi îngrijire la Terapie Intensivă, astfel încât toate cele 9 paturi ATI din judeţ sunt libere.

Amintim că cei doi soţi au revenit în ţară din Marea Britanie la începutul lunii iulie, iar la câteva ore au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

"Cei doi pacienţi au intrat pe teritoriul României cu rezultate negative ale unor teste RT-PCR pentru o perioadă de 72 de ore, având excepţie de la carantină, iar la efectuarea testelor pentru întoarcerea în Marea Britanie rezultatele acestora au fost pozitive. Având în vedere timpul scurt petrecut în România, locul de infectare a fost în Marea Britanie, astfel că cele două cazuri nu au fost alocate judeţului Buzău. Cei doi pacienţi sunt izolaţi iar anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare", anunţă Instituţia Prefectului Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb