TURISM Asociaţia Litoral vrea ca Ministerul Mediului să contribuie cu bani la promovarea turismului

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 martie 2011

Asociaţia Litoral vrea ca Ministerul Mediului să contribuie cu bani la promovarea turismului

Asociaţia Litoral-Delta Dunării solicită Ministerului Mediului ca 10% din suma obţinută de instituţie din închirierea plajelor să fie direcţionată către promovarea litoralului şi susţinerea curselor charter către această destinaţie, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Asociaţia Litoral - Delta Dunării contes-tă maniera de organizare a licitaţiei de atribuire a plajelor, organizată de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanţa fără consultarea mediului privat din turism, "aşa cum se întâmplă anual din 2006".

Asociaţia a cerut la începutul aces-tei săptămâni demisia directorului DADL, Marian Mitrea, acuzându-l că această instituţie refuză constant dialogul cu cei implicaţi direct în turismul de pe litoralul românesc şi de lipsa unui raport în care să se prezinte veniturile încasate de stat din expolatarea plajelor.

Reprezentanţii patronatului susţin că aduc turişti pe plajele româ-neşti prin eforturi proprii ale hotelierilor şi agenţiilor de turism, ale Consiliului Judeţean şi MDRT, iar Ministerul Mediului profită de acest lucru pentru a colecta venituri consistente.

Potrivit surselor citate de Mediafax, banii obţinuţi de către DADL nu se reîntorc la Constanţa nici sub formă de investiţii pentru conservarea şi administrarea plajelor şi nici ca fonduri pentru asigurarea serviciilor de salvamar şi prim ajutor.

Legea turismului a fost aprobată de Guvern

Legea turismului, aprobată recent de Executiv, va asigura stabilitatea cadrului instituţional cu rol şi atribuţii principale în elaborarea strategiilor şi programelor în domeniul turismului, precum şi fluenţa în derularea măsurilor, programelor şi proiectelor de dezvoltare pe termen mediu şi lung în turism. În plus, legea clarifică responsabilităţile autorităţilor publice centrale şi ale celor locale implicate în acest domeniu, precum şi unele cerinţe obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turiştilor. Legea aprobată astăzi aduce prevederi distincte referitoare la: turismul de litoral, parcurile turistice, staţiunile turistice şi patrimoniul turistic.

Legea prevede înfiinţarea, de către MDRT, a unui Sistem naţional de colectare şi interpretare a datelor şi informaţiilor din domeniul turismului. În acest demers se vor folosi informaţiile colectate atât de la agenţii economici din turism, cât şi de la instituţiile şi organizaţiile publice şi private care au legătură cu activităţile turistice. Acest sistem va permite cunoaşterea informaţiilor relevante din industrie, pe care se vor fundamenta deciziile pe care MDRT la va lua în legătură cu turismul.

Activitatea de promovare turistică a României se va desfăşura prin intermediul unei instituţii publice, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea MDRT, care urmează a fi înfiinţată prin Hotărâre de Guvern. În cadrul instituţiei va funcţiona un Consiliu consultativ format din reprezentanţi ai autorităţii publice centrale responsabile în domeniul turismului, ai instituţiei cu rol de promovare turistică, precum şi din reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai asociaţiilor profesionale, patronale şi de promovare turistică.

La nivel regional se pot constitui asociaţii pentru dezvoltarea şi promovarea turismului, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, care vor fi consultate la elaborarea politicilor de dezvoltare şi promovare în domeniul turismului şi monitorizarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb