Ucraina anunţă cel mai puternic atac rusesc cu rachete şi drone asupra Kievului din ultimele luni

Ucraina anunţă cel mai puternic atac rusesc cu rachete şi drone asupra Kievului din ultimele luni

E.M.
Internaţional / 30 august 2023

Kievul a fost vizat miercuri dimineaţa de "cel mai puternic" atac cu rachete şi drone înregistrat din primăvară, au declarat autorităţile, două persoane fiind ucise, în timp ce Rusia susţine că a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene în Marea Neagră care transportau până la 50 de soldaţi, relatează News.ro.

Administraţia Militară a oraşului Kiev a anunţat că mai mult de 20 de rachete şi drone au fost "distruse de forţele de apărare aeriană", atacul fiind descris drept "cel mai puternic" care a lovit oraşul din primăvară.

Administra a precizat:"Inamicul a lansat un atac masiv, combinat, folosind drone şi rachete". Ca urmare a căderii unor fragmente din rachetele distruse în regiunea Kiev, şase case private, un cimitir şi o clădire cu două etaje au fost avariate, potrivit poliţiei naţionale ucrainene.

Oficialii ruşi au declarat miercuri dimineaţa că dronele ucrainene au vizat Rusia în atacuri peste noapte care au avariat aeronave militare şi au perturbat traficul aerian.

Au fost raportate atacuri cu avioane fără pilot în regiunile Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov şi Riazan, precum şi în peninsula Crimeea ocupată de ruşi, conform oficialilor ruşi. Este cel mai mare atac de pe teritoriul Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022. Cel mai important atac pare să fi fost la Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropierea graniţelor cu Estonia şi Letonia. Oficialii ruşi au declarat că patru avioane de transport militare Il-76 au fost avariate.

Ministerul rus al Apărării a declarat că "«a distrus ambarcaţiuni militare în Marea Neagră, care transportau 50 de paraşutişti ucraineni». Un avion a distrus patru bărci militare de mare viteză" în Marea Neagră în jurul miezului nopţii, ora Moscovei, a scris Ministerul rus al Apărării. Ambarcaţiunile transportau "grupuri de debarcare ale forţelor de operaţiuni speciale ucrainene cu un număr total de până la 50 de persoane", a afirmat ministerul, care nu a oferit detalii cu privire la locul exact din Marea Neagră unde a avut loc incidentul reclamat. Mihail Razvojaev, a declarat: "apărarea rusă a respins un «atac cu drone pe mare»" în apropiere de golful Sevastopol din Crimeea. Sevastopolul este baza flotei Rusiei de la Marea Neagră. "Forţele antisubmarin şi-au făcut treaba", a spus Razvojaev.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusii nu mai au arme si rachete de anul trecut,

    asa am fost informati de CNN si media "corecta",

    oare Zelenski se autobombardeaza ptr. ceva bani+arme cadou ?? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb