Ucraina înfiinţează "centre de invincibilitate"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 noiembrie 2022

Ucraina înfiinţează "centre de invincibilitate"

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat ieri că ucrainenii care au nevoie de servicii de bază în cazul în care Rusia va distruge centralele electrice şi alte facilităţi în această iarnă vor putea apela la "centre de invincibilitate" speciale, informează Reuters, conform Agerpres.

Mii de astfel de centre răspândite în întreaga ţară vor oferi electricitate, căldură, apă, servicii de internet, conexiune de telefonie mobilă şi o farmacie, gratuit şi non-stop.

Atacurile Rusiei au întrerupt furnizarea de curent electric pentru perioade lungi de timp pentru până la zece milioane de consumatori simultan. Operatorul naţional al reţelei electrice a declarat ieri că daunele produse sunt considerabile.

"Dacă atacuri ruseşti masive au loc din nou şi dacă este clar că electricitatea nu va fi restabilită ore întregi, centrele de invincibilitate vor intra în acţiune cu toate serviciile cheie", a declarat preşedintele Zelenski în intervenţia sa de noapte.

"Trebuie ca toţi să fim pregătiţi pentru orice scenariu având în vedere felul în care teroriştii luptă împotriva poporului nostru şi a ceea ce încearcă să facă".

Preşedintele Ucrainei a informat că au fost deja înfiinţate peste 4.000 de centre, fiind planificate mai multe. El a cerut telespectatorilor să consulte site-ul https://nezlamnist.gov.ua/ pentru a identifica cel mai apropiat centru.

Curentul electric a devenit punctul central al campaniei Rusiei în Ucraina, autorităţile îndemnând consumatorii ucraineni să economisească energie electrică şi să treacă la utilizarea în afara orelor de vârf.

"Sunt sigur că, ajutându-ne unii pe alţii, vom putea trece împreună cu toţii peste această iarnă", a spus el.

Autorităţile ucrainene au înfiinţat deja puncte similare ce oferă servicii de urgenţă în oraşul Herson, abandonat de forţele ruse la începutul acestei luni, în centrul oraşului strângându-se mulţimi de locuitori pentru a-şi încărca telefoanele mobile.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai nou UE s a transformat in finantator al Ukrainei ceea ce este gresit.. UE a introdus sanctiuni Rusiei care s au intors impotriva ei si a europenilor... Conducerea CE este tradatoare si lucreaza in favoarea SUA... Economia UE este in pericol sa dispara pe cand ceea a SUA infloreste.. Se vede cu ochiul liber.. Renuntam la sursele de energie ieftine din Russia pentru cele foarte scumpe din SUA .. Chiar ne am tampit noi europenii ???

    1. sursele de energie ieftine din Russia? Ai habar cu cat vand acum rusii gazul europenilor?

      russii au inceput sa manipuleze piata surselor de energie inainte de invazia Ukrainei in mod evident ca o actiune de razboi hibrid impotriva europenilor

      Chiar crezi ca ne am tampit noi europenii ???  

      da

      in rusa sau in romana?

      Spune povestea întreagă nu doar jumătăți. Spre deosebire de "voi" europenii, noi românii nu suntem chiar așa proști sau neinformați.

      Până acum 2 ani rușii livrau, în general, gaz prin contracte la preț fix pe perioade foarte lungi (ex: până prin 2030). Prețurile erau mici și toată lumea era fericită pt că exista predictibilitate (fiecare parte știa cât va încasa). Baba marxistă de la UE și prostovanii de la Comisie care roiesc din jurul ei s-au trezit acum 2 ani să schimbe strategia și să ceară ca rușii să renunțe la contractele pe termen lung pentru ca să-i oblige să vândă la prețul pieței. 

      Iar prețul pieței a explodat de 8 ori în ultimii 2 ani. Deci imbecilitatea a venit de la baba marxistă și de la Comisia Europeană. Rușii cred că și-au frecat mâinile de bucurie, nevenindu-le să creadă cât de proști sunt bruxălezii.  

    In Ucraina normalitatea nu se va restabili prin razboi. In conditiile in care Rusia dispune de mijloace de lovire care nu pot fi combatute, fie din cauza numarului mare de lovituri, fie datorita faptului ca sunt superioare tehnologic, ca acele rachete hipersonice, Ucraina nu are decat o posibilitate - negocierile.

    Iar in viitor in scurt timp, Rusia cu puterea sa industriala va produce nu doua sute de rachete pe luna ci doua mii, ce nu vor putea fi oprite. Si va lovi mereu Ucraina cu ele.  

    Deasemenea cu siguranta ca Rusia care s-a bazat in cazul unui eventual conflict pe "descurajarea nucleara" si rachete, isi va acoperii urgent fundul gol si va rezolva in scurt timp problemele privind instruirea, dotarea, echiparea si inarmarea fortei vii, a soldatilor.  

    Deasemenea in scurt tinp va echipa dupa modelul american, proiectilele reactive cu sisteme de ghidare si va marii considerabil precizia si raza lor de actiune.  

    Ca isi construieste drone, stie acum toata lumea.  

    Prin urmare, sfarsitul acestui conflict nu pare a putea fi atins pe calea armelor. Daca exista intelepciune, totul se poate rezolva. 

    Ucraina trebuie sa inteleaga faptul ca o situatie rezultata din acest conflict nu va fi vesnica si, ca si comunismul, se va prabusi odata. Putin si cei ca el vor sfarsi si un nou Gorbaciov va smulge Rusia din ghearele KGB-ului (fF.. )si o va relansa pe calea pacii si democratiei. Si atunci, ca Germania Democrata, Lituania, Letonia, sii.. toate se vor intoarce in matca lor.  

    Insa, intre conditiile de pace negociate, Ucraina trebuie sa mai includa o conditie, absolut necesara.  

    Ucraina trebuie sa ceara cu insistenta retragerea armatei ruse din Transnistria, evacuarea depozitului de la Cobasna si instaurarea suveranitatii Moldovei asupra acestui teritoriu.  

    Accepatrea acestui "apendice" rusesc acolo, reprezita un pericol grav nu numai pentru independenta Moldovei, ci asa cum se vede acum, Transnistria ruseasca reprezinta o amenintare grava pentru o Ucraina membra a UE, si poate Nato.  

    Daca sudul Ucrainei ar cadea pana la Odessa si Rusia ar face jonctiunea cu fortele separatiste si rusesti din Transnistria, Ucraina ramasa ar fi aproape inconjurata de rusi.

    Si rusii sunt ...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb