Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în Europa de Est în faţa activităţilor militare ale Rusiei la graniţele Ucrainei, a anunţat astăzi Alianţa potrivit France Presse, citată de Agerpres.
"NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii, inclusiv consolidând partea de est a Alianţei. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, mai ales prin consolidarea apărării noastre colective", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
"Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică şi se pregăteşte să desfăşoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania pentru a sprijini misiunea de lungă durată a poliţiei aeriene a NATO în regiune", se arată într-un comunicat de presă remis astăzi.
"Spania trimite nave pentru a se alătura forţelor navale NATO şi intenţionează să trimită avioane de luptă în Bulgaria", se adaugă în comunicat.
"Franţa s-a declarat pregătită să trimită trupe în România sub comandament NATO. Ţările de Jos trimit două avioane de luptă F-35 în Bulgaria din aprilie pentru a sprijini poliţia aeriană NATO din regiune şi pun în aşteptare o navă şi unităţi terestre pentru Forţa de reacţie a NATO", detaliază comunicatul de presă.
"Statele Unite au indicat de asemenea că intenţionează să-şi sporească prezenţa militară în partea de est a Alianţei", precizează NATO.
"De la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia în 2014, NATO şi-a consolidat prezenţa în partea de est a alianţei, în special cu patru grupuri tactice de luptă multinaţionale în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia", aminteşte NATO.
"Aceste unităţi, conduse respectiv de Regatul Unit, Canada, Germania şi Statele Unite, sunt multinaţionale şi pregătite pentru luptă", asigură Alianţa.
"Prezenţa lor indică clar că un atac împotriva unui Aliat va fi considerat un atac împotriva întregii Alianţe", avertizează NATO. Nu existau forţe NATO în partea de est a Alianţei înainte de 2014, se aminteşte în comunicat.
1. Refugierea
(mesaj trimis de Roman în data de 24.01.2022, 14:23)
Cu cât pericolul este mai mare cu atât mai repede și mai temeinic ar trebui pregătite condițiile de refugiere din Ucraina in România cât și din România in UE. Eventual UE sa creeze un culoar destinat și pregătit in vederea unei eventuale refugiere masive. Este tot mai clar ca Putin vrea sa-i imite pe Hitler și Stalin!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.01.2022, 15:14)
De ce nu din Ucraina in Polonia? Ai uitat care a fost traseul principal al armatelor ruse in WW2? Sau nu ai stiut niciodata?
1.2. Directia (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Roman în data de 24.01.2022, 16:12)
Putin, probabil din neatenție, dezvaluiedirectia WW3: Crimeea-Tiraspol-București. Nu ar fi rele șanțurile lui Ciubuc!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2022, 07:32)
Corect.Cred ca ar trebui mediatizata ideea ; "In caz de atac,PUTIN sa fie considerat criminal de razboi"
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.01.2022, 15:26)
Lumea trebuie sa stie asta.
„MOSCOW, Dec 1 (Reuters) – Russia accused Ukraine on Wednesday of deploying half of its army or 125,000 troops to Donbass, a conflict zone in eastern Ukraine, whe regovernment forces have been battling Russia-backed separatists since 2014.”
Armata ucrainiana se mobiliza inca de pe 1 dec 2021. Cautati cand este prima data cand occidentul se plange ca Rusia si-a mobilizat armata. Si cred ca veti gasi ca este la cateva zile dupa.
Atentie cine este agresorul prin postura.