Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor ucraineni şi străini

N.R.
Internaţional / 29 iunie 2022

Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor ucraineni şi străini

Ucraina poartă negocieri cu Rusia pentru eliberarea atât a combatanţilor ucraineni, cât şi a voluntarilor străini care sprijină Kievul în lupta sa împotriva trupelor ruse, a confirmat astăzi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de EFE, conform Agerpres.

Moscova deţine mii de prizonieri ucraineni şi combatanţi din multe ţări ale lumii 'care s-au oferit ca voluntari' pentru a apăra Ucraina, a afirmat Zelenski în declaraţii făcute pentru canalul de televiziune american NBC, citate de agenţia de presă locală Ukrinform.

După ce a mulţumit tuturor acestor 'eroi' pentru sprijinul acordat şi a confirmat că eliberarea lor este în curs de negociere, preşedintele ucrainean a subliniat că 'toţi înţeleg că războiul din Ucraina este astăzi aici, pe acest pământ, dar mâine ar putea avea loc în Europa, iar peste încă o zi s-ar putea întâmpla în SUA'.

În opinia sa, este 'este absolut corect să spunem că războiul din Ucraina este deja un război în Europa şi Statele Unite, dar geografic se întâmplă aici'.

Declaraţiile sale intervin în ziua în care apărarea cetăţeanului britanic Shaun Pinner, condamnat la moarte în autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD), din estul Ucrainei, pentru că a luptat ca mercenar în rândurile trupelor ucrainene, a anunţat că a a contestat sentinţa.

Pinner (48 de ani), împreună cu un alt britanic, Aiden Aislin, (28 de ani) şi marocanul Braguim Saadun au fost condamnaţi la moarte în 9 iunie, după ce au fost găsiţi vinovaţi că au luptat ca mercenari de partea forţelor ucrainene.

Cei doi britanici au fost capturaţi în cursul asediului oraşului Mariupol, port strategic la Marea Azov, în timp ce marocanul a fost luat prizonier cu o lună înainte.

Curtea Supremă din Rusia a amânat miercuri pentru 2 august audierea pentru analiza cererii Parchetului General rus de a declara drept 'organizaţie teroristă' batalionul ucrainean Azov, care a devenit celebru în toată lumea după ce a rezistat timp de aproape trei luni asediului trupelor ruse împotriva oraşului-port Mariupol, conform EFE.

La 17 mai, parchetul ceruse Curţii Supreme să recunoască batalionul Azov ca 'organizaţie teroristă', Moscova calificându-l drept 'nazist'.

Batalionul Azov, creat în 2014 în oraşul Mariupol, a fost complet integrat în Garda Naţională a Ucrainei la sfârşitul anului respectiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb