Ucraina solicită din nou Occidentului să aprobe lovituri cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei

S.B.
Internaţional / 14 septembrie

Ucraina solicită din nou Occidentului să aprobe lovituri cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei

Ucraina a făcut sâmbătă un nou apel către Occident pentru a-i permite să lovească mai adânc în Rusia, după ce, cu o zi înainte, o întâlnire între liderii american şi britanic nu a produs nicio schimbare vizibilă în politica lor privind utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune, informează news.ro.

"Terorismul rus începe la depozitele de arme, aerodromurile şi bazele militare din interiorul Federaţiei Ruse", a declarat sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Andrii Yermak. "Permisiunea de a lovi adânc în Rusia va accelera soluţia".

Apelul reînnoit a venit în timp ce Kievul a declarat că Rusia a lansat mai multe atacuri cu drone şi artilerie în Ucraina peste noapte.

Oficialii ucraineni au solicitat în mod repetat aliaţilor să aprobe utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru a lovi ţinte aflate în interiorul teritoriului rus. Până în prezent, Statele Unite au permis Kievului să utilizeze armele furnizate de americani doar într-o zonă limitată din interiorul graniţei Rusiei cu Ucraina.

Se credea că discuţiile privind permiterea atacurilor cu rază lungă de acţiune se aflau pe masă la întâlnirea de vineri dintre preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul britanic Keir Starmer la Washington D.C., însă nu a fost anunţată nicio decizie imediat după întâlnire.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut presiuni asupra SUA şi a altor aliaţi pentru a permite forţelor sale să utilizeze arme occidentale pentru a ţinti baze aeriene şi puncte de lansare mai îndepărtate, în timp ce Rusia a intensificat atacurile asupra reţelei de electricitate şi a utilităţilor din Ucraina înainte de iarnă.

El nu a comentat în mod direct reuniunea de sâmbătă dimineaţa, dar a declarat că peste 70 de drone ruseşti au fost lansate în Ucraina peste noapte. Forţele aeriene ucrainene au declarat ulterior că 76 de drone ruseşti au fost reperate, dintre care 72 au fost doborâte.

"Trebuie să ne consolidăm apărarea aeriană şi capacităţile cu rază lungă de acţiune pentru a ne proteja poporul", a scris Zelenski pe reţelele de socializare. "Lucrăm la acest lucru cu toţi partenerii Ucrainei".

În timpul altor atacuri nocturne, o persoană a fost ucisă de tirurile de artilerie ruseşti, infrastructura energetică fiind vizată în regiunea Sumî din Ucraina. Un şofer în vârstă de 54 de ani a fost ucis şi alte şapte persoane au fost spitalizate, a declarat Ministerul Energiei din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Zele ar trebui să solicite mai ferm și obraznic aprobarea. Să avem încredere în el.

    Poate mai mult. Să promită la schimb că va cânta iar la pian cu organul din dotare. Poate chiar pe stadionul din Kursk. Biletele s-ar epuiza rapid.

    Fondurile obținute ar fi numai bune pentru completarea garderobei primei doamne a Zeleland, Olena. Să pozeze iar pentru Vogue. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. hOrbanistan nu va da liber nici in week-end? Foame mare in hungaristan acum si fara gaz mujic si fara industrie auto germana:-)…Treci iarasi pe la “oficiul bratelor de munca”:-)

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      O să rămâi doar cu cetățenie ucraineană, Trolache. O să ai probleme cu învățarea limbii. O să-ți vină greu, o să-ți scuipi în sân. E un dialect de rusă.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb