UDMR vrea alegeri parlamentare la termen

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 7 octombrie 2020

UDMR se opune amânării alegerilor parlamentare şi consideră că nu există nici bază legală şi nici garanţii că situaţia privind pandemia de Sars-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor, a declarat, ieri, Kelemen Hunor, preşedintele formaţiunii politice respective.

"Despre amânarea alegerilor, că tot se discută în aceste zile: nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok. (...) Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile. Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie - februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare", a spus Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă.

Liderul UDMR a menţionat că parlamentarii Uniunii au susţinut legea prin care s-a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor, însă a spus că aceasta nu este în vigoare, iar data alegerilor parlamentare a fost deja stabilită de Guvern.

"Am fost de acord cu acea lege, chiar am fost iniţiatori, prin care am stabilit că data alegerilor parlamentare se stabileşte de Parlament. Cum a considerat şi Curtea Constituţională, este o lege constituţională, dar lucrurile aici se opresc. Asta e pentru viitor, fiindcă nu este deja în vigoare. Data alegerilor a fost stabilită şi trebuie să rămână aşa", a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a făcut şi o scurtă analiză şi a afirmat că "după alegerile parlamentare, România va avea nevoie de stabilitate politică".

"De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile? Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (....), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate din fondurile alocate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău", a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că în măsura în care stabilitatea politică va depinde de UDMR, atunci "va exista".

"Din punctul nostru de vedere, o majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit, dar trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor, până atunci nu putem să spunem mai mult", a adăugat preşedintele UDMR.

În legătură cu data alegerilor parlamentare, amintim că, în urmă cu două zile, Consiliul Politic Naţional al PSD a decis să nu solicite amânarea acestora decât în cazul în care combaterea pandemiei Sars-Cov-2 scapă de sub controlul autorităţilor centrale. Decizia liderilor PSD a fost luată în contextul în care în Parlament se află un proiect de lege iniţiat de deputatul independent Adrian Dohotaru (fost parlamentar USR) prin care se stabileşte ca data alegerilor parlamentare să fie 14 martie 2021.

În legătură cu acest proiect de lege, liderul grupului deputaţilor liberali, Florin Roman a anunţat, ieri, de la tribuna Camerei Deputaţilor, că PNL a depus un amendament la acest proiect prin care să se stabilească faptul că senatorii şi deputaţii, în cazul amânării parlamentarelor, să nu mai beneficieze nici de indemnizaţie, de diurnă, de decontarea cheltuielilor de cazare şi deplasare şi nici de dreptul la transport.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si pe mama ta fata mare nu o vrei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb