Udrea, citată din nou la DNA

Adina Lateş
Anticorupţie / 12 noiembrie 2015

Actualizare 20:17 Avocat: "Una din firmele în care e asociată Elena Udrea a depus o garanţie ce acoperă cauţiunea"

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat că una din firmele la care este asociată Elena Udrea a depus o garanţie imobiliară, care acoperă cauţiunea de cinci milioane de euro, în dosarul în care este acuzată că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, transmit surse din presă.

"Aşa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale să plătească acea cauţiune de 5.000.000 de lei instituită de DNA. Tot ce are este sub sechestru în dosarul 50/P al DNA. Astăzi, una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii", a afirmat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

(S.A.)

-------------

Actualizare 10:29 Elena Udrea: "Exclus să plătesc o cauţiune în bani de 5 milioane de lei"

La intrare în sediul DNA, Elena Udrea a declarat că este exclus să plătească 5 milioane lei, sumă stabilită drept cauţiune, potrivit unor surse din presă.

"Un lucru este sigur, asta puteţi să ştiţi de la mine: exclus să plătesc o cauţiune în bani de 5 milioane de lei", a spus Udrea.

Elena Udrea ar fi venit să clarifice problema bunurilor şi a fondurilor pe care le poate aduce garanţie, după ce a susţinut că nu are bani să achite cauţiunea de 5 milioane de lei.

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

------------

Elena Udrea este citată din nou la DNA în această dimineaţă, transmit surse din presă. Procurorii vor să o audieze în dosarul privind creditul contractat de ea de la BRD.

Numele Elenei Udrea apare în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD. În acest an, fostul vicepreşedinte al BRD, Sorin Popa, a fost audiat în mai multe rânduri la sediul DIICOT, în dosarul fraudării BRD, fiind urmărit penal şi cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani în dosarul privind acordarea ilegală de credite, prin care s-ar fi produs BRD un prejudiciu total estimat la peste 43 de milioane de euro. În luna mai a acestui an, procurorii au anunţat că au început urmărirea penală faţă de toţi cei 28 de suspecţi din dosarul BRD, printre care se regăsesc şi Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, Adrian Sârbu, patronul Mediafax, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Tot astăzi, Udrea va discuta cu procurorii despre problema cauţiunii pe care ar trebui să o plătească. Conform surselor citate, în cazul în care nu va avea banii necesari, anchetatorii ar putea cere din nou încuviinţarea arestării sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb