UE aduce în faţa OMC o dispută cu Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2013

UE aduce în faţa OMC o dispută cu Rusia

Uniunea Europeană (UE) a lansat ieri, la Organizaţia Mondială a Comerţului, o reclamaţie împotriva Rusiei, aceasta fiind prima dispută dintre părţi de când Moscova s-a alăturat OMC. Cazul priveşte taxele pe reciclarea vehiculelor aplicată de Rusia, iar OMC ar putea începe audierile în luna septembrie, dacă părţile nu reuşesc să rezolve disputa în mod amiabil, în decurs de 30 de zile.

"I-am dat Rusiei termen până la 1 iulie să elimine taxa pe reciclare şi nu a reuşit să facă acest lucru, astfel că prezentăm cazul în faţa OMC", a declarat o sursă diplomatică, citată de presa străină, adăugând: "Sperăm că acest lucru poate fi rezolvat rapid. Este important ca Rusia, în calitate de membru al OMC, să se conformeze normelor comerţului mondial".

UE a criticat recenta introducere, de către Moscova, a unei taxe de reciclare pe importurile auto, susţinând că aceasta este de fapt o acţiune protecţionistă sub masca unei măsuri de mediu.

"Până în prezent nu am primit niciun document oficial de la UE privind iniţierea unei proceduri de soluţionare a litigiilor, dar colegii europeni ne-au informat, într-adevăr, cu privire la o procedură pe care intenţionează să o depună la OMC", a spus, ieri, Ekaterina Maiorova, director adjunct în Ministerul rus al Dezvoltării Economice.

Taxa de reciclare auto, care începe de la 420 de euro/autovehicul, este plătită în prezent pentru importurile de maşini noi şi folosite în Rusia, în timp ce producătorii auto interni trebuie doar să ofere garanţii de siguranţă pentru reciclarea autoturismelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb