UE amînă subvenţiile pentru Airbus

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2005

Uniunea Europeană s-a oferit să amîne plata ajutoarelor financiare destinate companiei "Airbus" pentru avioanele A350. Decizia a fost luată ca să fie evitat un mare conflict în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) şi vine în întîmpinarea termenului limită - 11 aprilie - de soluţionare a dis-putei dintre UE şi SUA referitoa-re la subvenţiile pentru producătorii de avioane. Lipsa oricărui progres în negocieri înseamnă că termenul limită va fi epăşit, dar Statele Unite şi Uniunea Europeană şi-au exprimat dorinţa mai degrabă să "revizuiască situaţia" decît să atragă OMC în conflict.

Modelul A350 concurează cu modelul Boeing 787 Dreamliner, construit parţial în Japonia. Airbus a spus că va cere 1 miliard de dolari ajutor financiar pentru lansarea A350.

Dacă SUA refuză oerta de amînare şi ajunge cu disputa la OMC, este puţin posibil ca aceasta să fie rezolvată înainte ca Airbus să primească ajutorul. În acest caz, Boeing poate doar spera că Organizaţia Mondială a Comerţului va descuraja companiile aeriene americane să achiziţioneze noul A350 de teamă ca importurile vor fi afectate de sancţiuni comerciale ale SUA.

În ianuarie, SUA şi UE au convenit să negocieze timp de 90 de zile un acord de anulare a subvenţiilor pentru producătorii de aeronave civile. În această perioadă, cei doi parteneri au promis să îngheţe viitoarele subvenţii acordate Boeing şi Airbus.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb