În mod public, Uniunea Europeană a respins campania globală de furnizare a vaccinului împotriva coronavirusului de către Rusia, scrie Reuters.
În culise, blocul ia în considerare utilizarea vaccinului Sputnik V , în timp ce încearcă să-şi mărească eforturile de a vaccina cei 450 de milioane de europeni.
Un oficial al UE care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele blocului a declarat că guvernele UE iau în considerare lansarea unor discuţii cu dezvoltatorii Sputnik V.
Ungaria şi Slovacia au cumpărat deja serul rusesc, Republica Cehă este interesată, iar Italia are în vedere utilizarea celui mai mare producător de vaccin din ţară pentru a produce Sputnik V.
În aceste momente, Italia intensifică restricţiile, spitalele din regiunea Parisului sunt aproape supraîncărcate şi Germania a avertizat cu privire la un al treilea val.
UE a semnat acorduri cu şase producători occidentali de vaccinuri şi a lansat discuţii cu încă doi. Până în prezent, a aprobat patru vaccinuri, dar erorile de producţie au încetinit campania de vaccinare, iar unele state membre caută propriile soluţii.
Dacă Sputnik V s-ar alătura arsenalului de vaccinuri al UE, ar fi un triumf diplomatic pentru Rusia, al cărei comerţ cu blocul a fost blocat ani de zile prin sancţiuni privind anexarea Crimeei şi intervenţia sa în estul Ucrainei.
Un al doilea oficial al UE a declarat că fabrica ReiThera a fost menţionată de oficialii italieni la o şedinţă drept un posibil loc pentru producerea vaccinurilor COVID-19 realizate de alte companii decât firma italiană de biotehnologie.
ReiThera, care este deţinută în proporţie de 30% de stat a refuzat să comenteze.
O purtătoare de cuvânt a ministerului italian al industriei a refuzat să comenteze discuţiile despre posibila utilizare a fabricii ReiThera pentru a produce Sputnik V. Ea a spus: "Vom produce toate vaccinurile autorizate ori de câte ori este posibil".
Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care coordonează discuţiile cu producătorii de vaccinuri, a declarat că UE nu este obligată să lanseze discuţii cu dezvoltatorii Sputnik V, chiar dacă autoritatea de reglementare a drogurilor din bloc aprobă vaccinul.
Cu toate acestea, opinia generală despre Sputnik în UE a început să se schimbe după ce studiile despre vaccin publicate în februarie au arătat că are o eficienţa de 92%, mai mare decât vaccinul Universitatea Oxford / AstraZeneca şi aproape de vaccinurile Pfizer / BioNTech şi Moderna.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2021, 11:02)
alta porcarie...
bai , voi nu intelegeti ca reducerea riscului virusului se face prin imunizare naturala , prin expunere de grup , nu ?