UE intenţionează să-şi mărească obiectivul privind combaterea încălzirii globale

G.D.
Internaţional / 20 septembrie 2022

UE intenţionează să-şi mărească obiectivul privind combaterea încălzirii globale

Uniunea Europeană intenţionează să-şi mărească obiectivul privind combaterea încălzirii globale din Acordul de la Paris, referitor la schimbările climatice, deşi este puţin probabil ca modificarea să aibă loc la timp pentru summitul climatic al ONU din acest an, potrivit unui proiect de document văzut de Reuters, conform News.ro.

Un proiect al mandatului de negociere al UE pentru summitul COP27 din noiembrie, văzut de Reuters, spune că blocul celor 27 de ţări intenţionează să-şi actualizeze "contribuţia determinată la nivel naţional" (NDC), contribuţia pe care fiecare ţară o are la acordul de la Paris din 2015 pentru a preveni dezastrul schimbărilor climei.

UE, al treilea mai emiţător de emisii poluante din lume, s-a angajat să îşi reducă emisiile nete cu 55% până în 2030, faţă de nivelurile din 1990, acesta fiind unul dintre cele mai ambiţioase obiective dintre marile economii ale lumii.

Oficialii UE speră că va fi posibilă atingerea acestui obiectiv cu câteva puncte procentuale mai mult. Acest lucru se datorează faptului că pachetul de politici climatice al blocului a fost conceput în iulie 2021 pentru a atinge obiectivul de 55% de emisii, iar unele dintre ele au devenit de atunci mai ambiţioase.

UE "este pregătită să-şi actualizeze NDC în timp util, în conformitate cu rezultatul final al pachetului Fit for 55", se arată în proiect, referindu-se la un pachet de politici climatice pe care ţările UE şi legislatorii îl negociază.

Proiectul s-ar putea schimba înainte ca ţările UE să îl aprobe în octombrie.

În luna mai, Bruxelles-ul a crescut obiectivele propuse de UE pentru a extinde energia regenerabilă şi a creşte economiile de energie, pentru a încerca să pună capăt dependenţei ţărilor de combustibilii din Rusia, în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Ţintele mai mari ar putea duce la reduceri mai profunde ale emisiilor, dacă ţările UE şi parlamentarii le aprobă împreună cu celelalte propuneri, care includ eliminarea treptată a maşinilor cu combustibili fosili în 2035.

Unele ţări au încercat, de asemenea, să slăbească propunerile în timpul negocierilor.

Există aşteptări ca negociatorii UE să finalizeze pachetul până anul viitor, ceea ce face puţin probabil ca UE să confirme o nouă ţintă înainte de COP27 din noiembrie.

Unii experţi au spus că a face clar că UE plănuieşte o ţintă mai mare ar creşte presiunea asupra altor emiţători.

Toate ţările se confruntă cu o evaluare de către ONU a obiectivelor lor şi a modului în care intenţionează să le atingă în 2023.

"Realizarea acestui pas ar poziţiona UE mai departe ca lider global în domeniul climei", a declarat Tom Evans, de la institutul de cercetări E3G. Cu toate acestea, Europa şi alţi emitenţi bogaţi se vor confrunta, de asemenea, cu o presiune crescută la COP27 din partea ţărilor vulnerabile care cer fonduri pentru a aborda daunele ireversibile pe care schimbările climatice le-au provocat ţărilor sărace.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. UE se autodistruge...

    1. UE se transforma, inamicul comun ii impinge sa stranga randurile.

    Cu aceste măsuri brutale si robotizarea generalizata care vine până în 2035 europa va exploda social, șomajul va exploda sărăcia va exploda vor fi revolte sociale uriașe asta e bine poate asta va fi începutul sfârșitului pentru acest sistem capitalist neoliberal globalist mizerabil care aparține in lada de gunoi al istoriei,sau măcar se va reforma acest sistem va deveni mai uman și mai echitabil,deci tot râul poate spre bine economic este imposibil să interzici mașinile diesel și pe benzina in 12 ani fara ca economia sa nu intre in faliment pur și simplu imposibil toată planeta va râde în hohote de UE

    1. Ideea e ca va fi un sir de explozii si la urma hohote de ras

    Cu minele de carbune redeschise in germania,

    polonia,cu centralele aferente, si cu tancherele 

    ECHO ?! cara transporta LNG ieftin din USA,

    pare un text penibil ptr. cei cu IQ foarte mic  

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb