UE şi-a atins mai devreme ţinta de 80% de stocare a gazelor, în ciuda reducerilor Rusiei

G.D.
Internaţional / 2 septembrie 2022

UE şi-a atins mai devreme ţinta de 80% de stocare a gazelor, în ciuda reducerilor Rusiei

UE şi-a atins obiectivul de a-şi umple spaţiile de stocare cu gaze cel puţin până la 80% cu "mult înainte" de termenul-limită din noiembrie, în ciuda perturbărilor continue ale aprovizionării cu gaze din Rusia, a anunţat miercuri responsabila UE pentru energie, Kadri Simson, informează Hotnews.

UE şi-a fixat ţinta de stocare în luna mai, drept răspuns la reducerea livrărilor de gaze ruseşti şi pe fondul crizei energetice în curs. Ţinta era de minim 80% până la 1 noiembrie 2022 şi de cel puţin 90% până la 1 noiembrie în anii următori, pentru a exista suficient gaz pentru depăşirea iernii. Nu toate statele UE deţin spaţii de stocare subterane. Dar dintre cele care au, 10 au depăşit deja ţinta de 80%, relatează Rador.

Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia au depăşit 80%, deşi trebuie spus că capacitatea lor de stocare variază extrem de mult.

Alte şase ţări - Austria, Croaţia, Ungaria, Olanda, România şi Slovacia - şi-au atins ţinta intermediară pentru 1 septembrie şi sunt pe cale s-o atingă la timp şi pe cea de 80%. (...) Şi în Austria, în ciuda reducerii livrărilor din Rusia, tancurile continuau să fie umplute săptămâna trecută, a anunţat ministerul de resort pe Twitter.

Stocurile ţării au ajuns de la 61,9% la 65,2% în intervalul 20-27 august, depăşindu-şi deja ţinta intermediară de 60% pentru 1 septembrie şi fiind pe cale să-şi atingă ţinta intermediară de 70% pentru 1 octombrie.

Secretarul de stat pentru comunicare şi relaţii internaţionale al Ungariei, Zoltan Kovacs, a anunţat marţi pe Twitter că ţara şi-a depăşit ţinta.

În plus, Budapesta a semnat şi un contract cu compania rusă Gazprom pentru a primi până la 5,8 milioane de metri cubi pe zi, suplimentar faţă de cantitatea deja contractată. (...) Simson a lăsat totuşi de înţeles că unele ţări au dificultăţi în a-şi atinge ţinta. Dacă la nivelul întregii UE stocul de gaze se situa la 31 august la 80,17% din capacitate, Bulgaria şi Letonia nu şi-au atins ţinta intermediară pentru 1 septembrie.

Bulgaria a ratat ţinta doar cu puţin, însă Letonia e cu 10% sub ţinta stabilită pentru 1 septembrie şi mai are de recuperat 25% pentru a atinge 80% la 1 noiembrie.

Pentru ca ţinta de stocare să fie atinsă şi UE să poată trece cu bine de iarna aceasta şi de următoarea, blocul a convenit la finalul lui iulie în privinţa unui plan de reducere a consumului de gaze.

Planul prevede o ţintă de reducere a consumului cu 15% în intervalul august 2022-martie 2023, obiectiv care va deveni obligatoriu doar dacă situaţia s-ar agrava.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. In ciuda reducerilor Rusiei, europenîi reușesc să umple depozitele !!! Gazele vin din cer !!! Până unde mai poate merge minciuna ???

    1. Sunt semne bune daca putinistii se dau de ceasul mortii ca nu inteleg cum continua viata in Europa!

      Frumos spus!

    UE a depasit tinta de stocare gaz la hectar.

    1. Le-a umplut cu LNG importat din marele producator de gaze .... China. Poate nu stiati, China este un mare exportator de LNG.... iar gazele din rezervoare vin din .... Rusia.

      Propagandă sovietică de pe zero hedge

    Capacitatile 100% de stocare a gazului din EUROPA,

    ACOPERA cca. 1-2 luni nevoile populatiei + industrie

    la iarna,restul texte politic corecte.  

    1. Speranța moare ultima. Cine ar putea să facă un management al resurselor de energie? Un propagandist sovietic nu s-ar gândi că poți optimiza consuma, schimba sursa, închis consum care poate fi amânat.

      Și pe vremea lui Ceaușescu se făceau multe optimizări. Ce să mai... cel mai mare progresist ever. Deschizător de drumuri nu altceva.

      Să vedem și dacă europenii vor putea suporta optimizările care va să fie.  

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb